Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Reikia pagalbos

Publikuota: 2017 rugsėjo 20 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt.www.silutesetazinios.lt.

Prašome atsiliepti įmones, kurios dar, be UAB „Įtampa“, buvo kviečiamos dalyvauti mažos vertės pirkime „Šilutės miesto Melioratorių alėjos ir Aukštaičių gatvės apšvietimo darbai“.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos vykdytą viešąjį pirkimą „Šilutės miesto Melioratorių alėjos ir Aukštaičių gatvės apšvietimo darbai“ laimėjo su savivaldybės mero pavaduotoju Algiu Bekeriu susijusi UAB „Įtampa“.
Su šia bendrove ir buvo pasirašyta sutartis, kurios numatoma vertė – 105 187,72 Eur (su PVM).
Niekas nekaltina vicemero piktnaudžiavimu ar panašiais dalykais, tačiau…
Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas
Praeitą trečiadienį, rugsėjo 13 d., el. paštu kreipėmės į Šilutės rajono savivaldybės administraciją su prašymu suteikti informaciją, kokios dar įmonės dalyvavo šiame pirkime, kokias darbų kainas jos siūlė.
Rugsėjo 19 d., po pakartotinai nusiųsto prašymo, sulaukėme savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Šepučio pasirašyto atsakymo, kuriame teigiama, kad šis mažos vertės pirkimas „buvo vykdomas apklausos būdu kviečiant pasirinktus tiekėjus pateikti pasiūlymus. Buvo gautas vienas pasiūlymas, kurį pateikė UAB „Įtampa“.
Mažos vertės tai mažos, tačiau…
Vakar, tą pačią rugsėjo 19-ąją, dar kartą parašėme el. laiškelį: padėkojome už atsakymą ir paprašėme papildyti jį, nurodant tiekėjus, kurie kartu su UAB „Įtampa“ buvo pakviesti dalyvauti minėtame mažos vertės pirkime.
Šiandien sulaukėme atsakymo (iš Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Gretos Ulevičiūtės), kad „susipažinti su visa su pirkimais susijusia informacija gali tik konkretus įstatyme nustatytas subjektų sąrašas. Kiti asmenys gali susipažinti tik su ta su pirkimais susijusia informacija, kurią atskleisti leidžia Viešųjų pirkimų įstatymas“.
Ir taip toliau, ir panašiai.
Kitaip sakant, mus dominančios informacijos taip ir nesulaukėme.
Galėtume dar kartą rašyti ir prašyti, vėl laukti, kol atsakys, tačiau…
Susisiekėme su vienos Šilutėje registruotos įmonės, vykdančios panašią į UAB „Įtampa“ veiklą, vadovu, ir pasiteiravome, ar jų įmonė buvo pakviesta dalyvauti minėtame mažos vertės pirkime.
Tačiau iš jo nieko konkretaus nesužinojome.
Todėl…
Prašome atsiliepti įmones (be UAB „Įtampa“), kurios buvo kviečiamos dalyvauti mažos vertės pirkime „Šilutės miesto Melioratorių alėjos ir Aukštaičių gatvės apšvietimo darbai „Šilutės miesto Melioratorių alėjos ir Aukštaičių gatvės apšvietimo darbai“.
Vardan šviesos.
Mūsų kontaktai – „Kontaktuose“.

4 skaitytojų komentarai
Erelio akis 2017 rugsėjo 20d., 15:40188.166.73.247

Žinot kaip su tomis apskaitom. Populiariausia praktika tai susitarti su tuo kas nori kad laimėtu. O laimėtojas pats pasirūpina kitų apklausomis. Arba apklausia kitas laimėtojo draugų įmones jas prieš tai įspėjus nurodyti kainas. Būna kad kiti nežino apie savo dalyvavimą apklausoje. Tai masinis reiškinys, ypač mėgiamas „Šilutės būsto”. Būtų smalsu pamatyti Melioratorių al. plytelėmis klojančios 4-5 skirtingos įmonės viena kitą apsiklausia ir kloja tą patį kvadratą skirtingomis kainomis. Taip pat būtų smalsu sužinoti kada UAB „Įtampa” laimėjo apklausą ir ar ne prieš faktą buvo pradėti atlikinėti darbai. Darbų pradžios datą aš tai žinau.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

stasys 2017 rugsėjo 20d., 17:5878.61.65.33

O A.Bekeris nenorėjo tapti vienu iš rajono vadovu.Viskas prieš jo valią.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

STTudentas 2017 rugsėjo 21d., 12:4288.119.138.114

Būtų malonu sužinoti, kas šitam mažos vertės pirkime dalyvavo, nes kvietimų Šilutėje niekas negavo.

http://www.pamarys.lt/publ/vp/vpk_sudarytos_sutartys2017.htm

* II. PIRKIMO OBJEKTAS:
II.1. Pirkimo pavadinimas: kompiuterinės įrangos eksploatacinės medžiagos: spausdintuvų, kopijavimo aparatų ir kitos kompiuterinės įrangos kasečių, tonerių pirkimas
2.1. Pirkimo objekto tipas: prekės.
III. INFORMACIJA APIE NUSTATYTĄ LAIMĖTOJĄ(-US) IR SUDARYTĄ SUTARTĮ (pildoma tiek kartų, dėl kiek pirkimo dalių buvo priimti sprendimai):
III.1. Pirkimo dalies numeris ir pavadinimas (jei taikoma): -
III.2. Laimėjusio dalyvio pavadinimas ir įmonės kodas arba vardas ir pavardė: UAB ,,Šilutės INFO-TEC“, į. k.177205563.
III.3. Numatoma bendra sutarties vertė (eurais) (su/be PVM): 70 000,00 Eur su PVM.
III.4. Jei žinoma, nurodyti pirkimo sutarties ar preliminariosios sutarties įsipareigojimų dalį, kuriai laimėtojas ketina pasitelkti trečiuosius asmenis kaip subrangovus: -

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškė 2017 rugsėjo 24d., 04:38212.59.30.145

Neiškomit tos tiesos ,pati valdžia Lietuvos sukūrė tuos viešuosius pirkimus ,ir teisybės niekas neras (per TV vienas ,nebijantis tiesos sakyti politikas, aiškiai pasakė ,kas tie viešieji pirkimai …) ,matot ,kad negalima niekam rodyti ,tai valstybinė paslaptis ,o iš tikro turėtų būti vieša ,turėtų žinoti ir gyventojai kas už kiek siūlė ,kokius darbus ,nes paskui padidėjus turto vertei keisis ir kažkada mokesčiai .Ar ne taip pabrango visos elektros kainos ,vandens,kanalizacijos ,nes turto vertė pabrango ,nesvarbu ,kad Europa davė pinigus .

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą