Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas: privalome užtikrinti žmonių saugumą

Publikuota: 2024 kovo 28 Kategorija: Reklama, Rinkimai 2024

Kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas. (D. Kudriavcev, Fotodiena, nuotr.)Kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas. (D. Kudriavcev, Fotodiena, nuotr.)

Šį antradienį, kovo 26 d., kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus Giedrimas Jeglinskas su komanda lankėsi Šilutėje, kur susitiko su vietos valdžios atstovais bei miestiečiais, kuriems pristatė saugios Lietuvos, kurioje svarbus kiekvienas, viziją bei siūlomus konkrečius darbus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas ir krašto apsaugos viceministras G. Jeglinskas savo rinkimų programoje didelį dėmesį skiria šalies saugumui. Jis yra įsitikinęs, kad Lietuvos saugumas – pamatas, suteikiantis galimybę kurti socialiai teisingą, politiškai ir ekonomiškai klestinčią Lietuvą, kurioje svarbus kiekvienas.

G. Jeglinską vizito metu Šilutėje lydėjo seimo narys Zigmantas Balčytis bei „Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Šilutės skyriaus tarybos nariai.

Nesaugumo jausmas

Susitikęs su miesto meru Vytautu Laurinaičiu ir savivaldybės administracijos direktoriumi Andriumi Jurkumi kandidatas į prezidentus G. Jeglinskas aptarė civilinės saugos klausimus ir kitus aktualius vietos bendruomenei klausimus.

„Keliaudamas po Lietuvą susitinku su daugybe žmonių, kuriems šalies saugumo klausimai kelia daug nerimo. Ir šie klausimai tikrai nėra susiję vien tik su šalies sienų saugumu. Nemažai jaunų šeimų, auginančių vaikus, teigia išgyvenantys dėl mokytojų trūkumo mieste, vyresnės kartos žmonės pripažįsta jaučiantys nerimą dėl ilgų eilių pas gydytojus. Bendrai kalbant su žmonėmis girdžiu, jog jie jaučia atskirtį ir susipriešinimą visuomenėje. Ir šios problemos nėra tik vieno regiono problemos, tą patį girdžiu susitikinėdamas su žmonėmis visoje Lietuvoje. Todėl esu tikras, kad šiandien prezidento ir kitų šalies lyderių misija – susitelkti, kad daugelį metų gilėjančios švietimo, sveikatos problemos, susiskaldymas visuomenėje ir bendras nesaugumo jausmas būtų sprendžiamas iš esmės“, – po susitikimo Šilutėje įspūdžiais pasidalijo G. Jeglinskas.

Būtinas proveržis Lietuvos švietimo ir sveikatos apsaugos srityse

Anot kandidato į prezidentus G. Jeglinsko, Lietuvai būtinas proveržis Lietuvos švietimo ir sveikatos apsaugos srityse, nes tai yra du poliai, leidžiantys šalies gyventojams jaustis saugiai kasdieniame gyvenime. Sveikatos apsauga ir švietimas, anot G. Jeglinsko, privalo tapti prioritetais ne valdžios programose, o realiame gyvenime.

„Sveikatos apsaugos ir švietimo sistemos kokybę turime vertinti ne „Excel“ lentelėse viską optimizuodami, skaičiuodami sutaupymus ir tai pateikdami kaip laimėjimą. Turime realiai įvertinti, kaip sveikatos apsauga ar švietimo paslaugos atliepia pažeidžiamiausių, nuo didmiesčių nutolusių, negalinčių pasirinkti privataus gydymo ar švietimo įstaigos, visuomenės narių poreikius“, – atkreipia dėmesį kandidatas į prezidentus G. Jeglinskas.

Lietuva – saugiausia vieta žemėje

Didžiausią dėmesį, pristatydamas prezidento rinkimų programą ir saugios Lietuvos viziją, G. Jeglinskas skiria šalies saugumui. Todėl susitikimo metu su šilutiškiais metu jis dar kartą pabrėžė svarbiausius akcentus, kurie, anot jo, leistų Lietuvai tapti saugiausia vieta žemėje.

„Šiandien Lietuvai reikia prezidento lyderystės aiškiai išskiriant prioritetus saugumo srityje. Tik turėdami ir aiškiai pristatydami prioritetais grįstą šalies saugumo strategiją, galime užsitikrinti Lietuvos žmonių palaikymą, kuris reikalingas šalies gynybos stiprinimui“, – tvirtina G. Jeglinskas.

Buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo ir krašto apsaugos viceministro G. Jeglinsko teigimu, šiandien šalies gynybos ašis turi būti ne tankai, o iki 2026 m. integruota oro gynyba su Baltijos šalimis ir Lenkija, uždengiant dangų ir užtikrinant šalies piliečių saugumą. Taip pat, anot G. Jeglinsko, ne mažiau svarbūs šalies saugumo dėmenys – investicijos į karį ir Lietuvos kariuomenės stiprinimas, visavertė Lietuvos kariuomenės divizija su visais reikiamais paramos elementais, daugiau užsienio sąjungininkų Lietuvoje, Suvalkų koridorių paverčiant laisvo karinio mobilumo zona.

„Vokiečių brigados integracija į Lietuvos ir NATO gynybinius planus turi būti užtikrinta iki 2027-ųjų. Suvalkų koridorius turi tapti laisvo karinio mobilumo zona, taip užsitikrinant, kad ši teritorija, o kartu ir visa Lietuva, taptų saugiausia vieta žemėje. Kaip vyriausiųjų ginkluotojų pajėgų vadas, užtikrinsiu, kad šioje teritorijoje būtų sukurtas G-PLUS (angl. Germany, Poland, Lithuania, USA) priešo atgrasymo formatas, kuriame keturios NATO sąjungininkės – Vokietija, Lenkija, Lietuva ir JAV turės teisę telkti karines pajėgas, manevruoti, vykdyti pratybas ir tokiu būdu atgrasyti bet kokią galimą Rusijos ir Baltarusijos agresiją prieš Lietuvą ir kitas demokratijas“, – šalies saugumo prioritetus dėstė G. Jeglinskas.

Pasak G. Jeglinsko, vieningumas ir susitelkimas vardan šalies ir jos žmonių saugumo turi prasidėti nuo visų valstybės valdžių bendradarbiavimo ir susitelkimo bendriems tikslams.

„Tik kurdami dialogą tarp šalies lyderių, institucijų ir telkdami visuomenę, galime sukurti ne tik šalies sienų saugumą, bet ir saugią socialinę ir ekonominę aplinką Lietuvos žmonėms gyventi ir kurti. Asmeniškai sieksiu dialogo ir susitarimo tarp valdžių ir telksiu visuomenę skatindamas joje pakantumą, pagarbą kiekvienam žmogui, jo teisėms ir laisvėms.“

Susipažinti su kandidato G. Jeglinsko programa galite www.jeglinskas.lt.

Politinė reklama apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ PK sąskaitos.

Užsakymo Nr. 240328

1 skaitytojų komentaras
na, 2024 kovo 30d., 12:5478.58.51.102

geresnio sverneliniai nerado, kažkoks vadybininkas

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą