Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Minijos kaimas šiandien (nuotr.)

Publikuota: 2010 birželio 04 Kategorija: Aktualijos, Rajone

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Lietuvos Venecija vadinamame Minijos kaime melioratoriai toliau be gailesčio kerta medžius abiejuose Minijos upės krantuose.

Apie Šilutės r. savivaldybės planus iš esmės pakeisti Minijos kaimo kraštovaizdį, įrengiant jame šiuolaikišką prieplauką apibus upės, “Šilutės ETA žinios” rašė str. “Minijos kaimas praranda nekaltybę”  , “Į Minijos pakrantes įsisuko medkirčiai”  .

Medkirčiai iš UAB “Šilutės polderiai” ten darbavosi ir šį penktadienį. Jų darbo rezultatai gerai matosi nuotraukose.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šios prieplaukos statybai to paties Minijos kaimo gale medžiai ant pylimo netrukdė

Oresto Lidžiaus fotoinformacija

8 skaitytojų komentarai
Edvardas Vitkauskas 2010 birželio 4d., 16:4878.61.121.83
Kai kuriems “tarybinio” kirpimo statybininkams ar abejotinos kompetencijos gamtosaugininkams medžiai tai stulpai kurie trukdo statybiniai technikai. Tuo tarpu išsivysčiusiame pasaulyje medžiai tai žemės plaučiai, jie įvertinami pagal daugybę kriterijų: amžių, rūšį, estetinį grožį, istorinę reikšmę, augimo vietą, pagaminamo deguonies kiekį. Pagal europinius vertinimus suaugusio medžio vertė 10-12 tūkst. eurų. Toks “gyvų” medžių niokojimas tai genocidas prieš gamtą, prieš mūsų vertybes. Prireiks viso žmogaus gyvenimo amžiaus kad čia vėl suaugtu medžiai ir tai vardan betoninės krantinės…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 4

Atsakyti

zalias 2010 birželio 4d., 21:0178.61.128.70
Kas apgins ta kuris negali apsiginti.Kokia gyvosios ir negyvosis gamtos apsaugos,gamtosaugininko pozicija,kas isduoda leidimus, kodel isduoda..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 1

Atsakyti

Darius 2010 birželio 5d., 14:2784.32.214.14
Kažkoks apokalipsinis marazmas šiandien dedasi. Juk visa Minijos kaimo gyvenvietė yra įtraukta į Kultūros vertybių paveldo registrą. Želdynai taip pat priskirti kaip vertingosios savybės, elementai (žr. http://kvr.kpd.lt/heritage/Pages/KVRDetail.aspx?lang=lt&MC=10322): “ŽELDYNAI. Vyraujantys želdynai lapuočiai medžiai, augantys palei Minijos upę ant pylimo. Sodybose- į vakarų pusę nuo upės, daugiausia už gyvenamojo namo užveisti sodai.” Yra ir kita aiški tendencija – kur tik pasirodo ES pinigai, ten prasideda agresyvios statybos. Pavyzdžių užtenka. Pažiūrėkite, kaip išniekinta yra Šilutės ligoninė, kas nugriovė vieno seniausio Šilutės pastato – buvusio teismo rūmų ir kalėjimo (dabar Šilutės turizmo ir verslo paslaugų mokykla) – sieną ir jos vietoje pristatė modernų monstrą!!! Suprantama, ES pinigai čia nieko kalti. Kaltas mūsų valdininkų idiotiškas bukumas (o gal, atvirkščiai, gudrumas). Kai tik pamato ES milijonus, tai tėvą ir motiną pasiruošę parduoti. O ką čia kalbėti apie “kažkokį” paveldą. Ir galiausiai, gal kas pasidomės, ką veikia Šilutės rajono savivaldybės paminklosaugininkas???!!!!!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

to zalias 2010 birželio 5d., 21:2478.61.116.40
Nemuno deltos regioninio parko direktorius ir savivaldybes ekologas leido kirsti medzius, tokia tai tvarka.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Romas 2010 birželio 6d., 11:36217.17.80.170
Kirto medžius skubėdami, lyg vagys svetimam kieme, nekreipdami dėmesio į paukščių lizdus su tik išsiritusiais paukščiukais, seni žmonės stengdavosi netrukšmauti kol jaunikliai nepaliko lizdo…o reikėjo luktelėti iki Joninių… Kintų seniūnas Antanas aiškino, kad dėl kelių lakštingalų lizdų…nesiruošia stabdyti projekto…pažiūrėsim kada prasidės to “grandiozinio” projekto vykdymas. Labai jau pakvipo priešrinkiminiais žaidimais…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 1

Atsakyti

Arvydas Jakas 2010 birželio 7d., 07:3578.59.240.103
Dabar jau galime išbraukti Šilutės kraštą iš Europos turizmo žemėlapio ir belieka tik eksponuoti cinišką valdžios požiūrį į gamtą bei savo kraštą.Lauksime rajono vadovų atsakymo, kurį, manau, reikėtų aukso raidėmis įamžinti pačiame Mingės kaime.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

zalias 2010 birželio 7d., 07:4478.59.139.89
Isklausyti motyvus leidimus davusiu valdininku,ir jeigu buvo nors 1 proc.,issaugoti medzius, pakeisti abu barbarus gamta mylinciais zmonemis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

zalias 2010 birželio 7d., 10:4478.59.139.89

Cia pasirodo gyvosios ir negyvosios aplinkos apsaugos leidimo net nereikia.Pamastykime ka saugo negyvosios gamtos apsaugos inspekcija,ogi nieko, nes aplinkui visi gamtos(visatos) kuriniai yra gyvybe.Tad aplinkosauga skirstyti i gyvosios ir negyvosios negalima.Tai zalinga ir ten dirbanciam specialistui.Reiketu sujungti abi agenturas i viena ir pradeti dirbti gamtai,zmogui.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą