Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Į Minijos pakrantes įsisuko medkirčiai

Publikuota: 2010 birželio 04 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Egidijaus Vidrinsko nuotr.Egidijaus Vidrinsko nuotr.

Minijos kaimo pakrantėse pradedami prieplaukos statybos parengiamieji darbai – abiejuose krantuose kertami medžiai ir krūmai.

Apie Šilutės r. savivaldybės ketinimus įrengti Lietuvos Venecija vadinamame Minijos (Mingės) kaime šiuolaikišką prieplauką “Šilutės ETA žinios” rašė str. “Minijos kaimas praranda nekaltybę”  .

Iš ES fondų finansuojamas projektas “Minijos kaimo krantinių sutvarkymas”, kaip reta Lietuvoje, vykdomas labai sparčiai: gegužės 4 d. įvyko supaprastintas atviras konkursas projektui parengti, po dviejų savaičių, gegužės 17 d., jis jau buvo pristatytas Minijos kaimo gyventojams. Dar po dviejų savaičių į Minijos kaimą prisistatė statybininkai – rangos konkursą laimėjusios bendrovės “Šilutės polderiai” darbuotojai su pjūklais rankose…

Abiejuose Minijos upės krantuose bus iškirsta iš viso beveik 200 medžių ir krūmų. Tai vadinama parengiamaisiais darbais. Leidimą tam davė Kintų seniūno Antano Kliženčio vadovaujama komisija.

Komisijos pirmininkas telefonu “Šilutės ETA žinioms” aiškino, kad pagal techninius reglamentus medžiai ant pylimų neturėtų iš viso augti. Esą todėl jų pašalinimui iš Minijos upės pakrančių neprieštaravo nė viena suinteresuota žinyba.

A. Kližentis sutinka, kad, siekiant išsaugoti išskirtinį Minijos kaimo kraštovaizdį, krantines būtų galima įrengti ir neliečiant augalų. Tačiau dėl to labai pabrangtų prieplaukų statyba…

 

 

 

 

 

E. Vidrinsko nuotr.

1 skaitytojų komentaras
E. Vidrinskas 2010 birželio 3d., 13:3478.59.240.40
“Buldozerinė” tiesa.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą