Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšnos sanatorinėje mokykloje…

Publikuota: 2011 gruodžio 14 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Žeividos Stankienės nuotr.Žeividos Stankienės nuotr.

Snieguotą penktadienio popietę Švėkšnos sanatorinėje mokykloje šurmuliavo pedagogai, mokiniai ir kviestiniai svečiai – vyko atvirų durų diena.

Sulaukėme svečių iš Šilutės savivaldybės, Šilutės vaikų teisių tarnybos, Švėkšnos seniūnijos, bei Švėkšnos “Saulės” gimnazijos.

Technologijų mokytoja Inga Girskienė, kaip ir kiekvienais metais, dekoravo aktų salės sceną, taip pat surengė parodą, kurioje buvo demonstruojamos mokinių kartu su auklėtojais padarytos netradicinės eglutės bei mokinės Einaros Savickytės kartu su technologijų mokytoju Vaidu Didžiūnu iš popieriaus skiautelių padaryti darbeliai.

Lietuvių kalbos mokytoja Ramutė Stankuvienė, pasitelkusi į pagalbą pedagogų kolektyvą ir mokinius, parodė eiliuotą programą “Geltonų plytų kelias”, kurioje netrūko muzikos, šokių, dainų, video medžiagos iš mūsų mokyklos gyvenimo.

Savo neformaliojo švietimo veiklą renginyje pademonstravo mokykloje veikiantys būreliai – tai audiovizualinis būrelis, vadovaujamas mokytojo Jono Girskio, šokių būrelis, vadovaujamas socialinės pedagogės Simonos Juciūtės, vokalinis ansamblis, vadovaujamas mokytojos Reginos Valskienės, ir mokyklos kapela, vadovaujama auklėtojo Mindaugo Nogaičio.

Svečiai dėkojo mokyklos direktorei Laimai Navickienei, pedagogų kolektyvui ir mokiniams už kvietimą į atvirų durų dienos šventę, už nuostabią parodą, turiningai praleistą laiką bei linkėjo, kad ateityje tokių švenčių mūsų mokykloje būtų dar ne viena. Artėjančių švenčių proga linkėta ramybės, santarvės, susikaupimo, norų ir svajonių išsipildymo.

Atvirų durų dienos Švėkšnos sanatorinėje mokykloje rengiamos dešimtus metus iš eilės.

Kulinarinis paveldas

Šiuolaikinėje etnologijoje kulinarinis paveldas neatsiejamas nuo socialinės ir kultūrinės aplinkos. Švėkšnos sanatorinės mokyklos auklėtoja Loreta Stirbienė vedė mokyklos mokiniams renginį apie Švėkšnos krašto kulinarinį paveldą.

Auklėtoja kalbino miestelio gyventojas D. Ūselienę ir Z. Lomsargienę. Jos papasakojo, kokie patiekalai buvo gaminami per vestuves, krikštynas, kaip kepdavo duoną. Filmuotoje medžiagoje miestelio gyventoja E. Gaisrienė pademonstravo, kaip reikia pasigaminti kastinį, auklėtoja L. Stirbienė pademonstravo kaip reikia pasigaminti kanapių spirginę, išsikepti blynus “širdeles”, mūsų mokyklos mokinės gamino pupelinę.

Šio renginio progą mokiniai turėjo puikią galimybę vakarienės metu paragauti žemaitiško kastinio.

Žeivida Stankienė

Rašyti komentarą