Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Meno mokykla iš vaikų koncertų kol kas nesipelnys

Publikuota: 2011 lapkričio 24 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės r. savivaldybės taryba šį ketvirtadienį nesiryžo svarstyti sprendimo projekto dėl Šilutės rajono vaikų meno mokyklos teikiamų paslaugų – mokamų koncertų kainų nustatymo – nuspręsta pirma pasitarti su vaiko teisių apsaugos specialistais.

Šiame sprendimo projekte numatyta, kad, pavyzdžiui, Šilutės r. vaikų meno mokyklos pučiamųjų orkestro „Pamarys“ vienos valandos trukmės komercinis pasirodymas kartu su choreografine grupe darbo dieną turėtų kainuoti 500 litų, o poilsio dienomis – 300 litų brangiau. Kiek pigiau – nuo 250 iki 500 litų už vieną valandą – siūloma imti už liaudies ir styginių instrumentų orkestrų pasirodymus bei meno mokyklos koncertus (neskaitant kelionės išlaidų).

Tarybos patvirtintos kainos nebūtų taikomos reprezentuojant savivaldybę valstybinių švenčių, atmintinų dienų ir savivaldybės svarbiausių renginių metu.

Koncertuose vaikų uždirbti pinigai papildytų meno mokyklos specialiąsias lėšas, kurios, anot šios neformaliojo ugdymo įstaigos direktorės Rūtos Gatelienės, būtų naudojamos naujiems muzikos instrumentams pirkti ir kitoms mokyklos ūkinėms reikmėms.

Skaityti daugiau…

2 skaitytojų komentarai
Po tyliukais 2011 lapkričio 24d., 18:5784.32.208.36
Pirmiausia kodėl gimė šis įstatymas. Meno mokykloje yra vienas labai garbus ir labai apdovanotas mokytojas, kuris koncertuodamas su mokiniais imdavo sakyčiau nemažus pinigus sau į kišenę. Turi įkainius. Pati savivaldybė yra pervedus pinigus už mokinių pasirodymą į jo asmeninę sąskaitą. Iš šalies žiūrint labai kvaila, ne jau nesugebama jam pasakyti, o reikia priiminėti įstatymą. Tas įstatymas yra būtent pritaikytas jam. Dirba komisijos, kuria, skaičiuoja, vien jo parošimas ir svarstymas kiek kainavo. O pats įstatymas bus niekinis tai po tyliukais sako juristai ir savivaldybės ekonomistai, bet ar jie protingesni už merą??? Ar vaikai gali dirbti, ar turi sodros numerius? Didelė bėda kai kuriuse tarybos narių (verslininkų) mentalitetose , nes jiems viską reikia uždirti. Kultūros darbuotojai turi užsidirbti, nors ir durnam aišku, kad kultūra yra kuriama ir dotuojama. Jau mokyklos turės užsidirbti, teatras turi užsidirbti, muziejus turi užsidirbti. Tiesiog jie nesuvokia pasaulio ir skiria energiją niekiniams įstatymams.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 5

Atsakyti

Nepritariantis 2011 lapkričio 25d., 18:0384.32.215.85
Norite pasakyti, kad tie vaikų uždirbti pinigai (jei taip galima sakyti, nes vaikai koncertuodami, nemanau, kad galvoja apie pinigus, jiems svarbiausia pasirodyti) turi būti atiduoti Meno mokyklai??? Prie ko čia mokykla??? Ar mokykla vaiką moko, ar mokytojas? Žinoma sąžiningiausia būtų, kad pats vaikas gautų bent kokį atlygį už įdėtą sunkų darbą, kurio niekas nemato, o ne muzikantas net ir nesupranta. Tačiau tai yra draudžiama. Tada lieka mokytojas, kuris taip pat įdėjo labai daug darbo ir savo sveikatos, kad jo mokinys džiugintų mus nuostabiais koncertais. Jis žinos, kur tuos pinigus geriausia panaudoti. Jau nekalbant, kad iš jų yra perkami nauji kūriniai, kurie kainuoja maždaug nuo 200-300 iki 700-800 litų (už vieną) ir daugiau. Taip pat už tuos pinigus vaikai vyksta į kitus koncertus ir konkusus, bei ekskursijas.

Pagalvokit, mieli skaitytojai ne vien apie save, bet ir apie kitus prieš rašydami tokius komentarus.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 7

Atsakyti

Rašyti komentarą