Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės meno mokykla sumanė pasipelnyti iš vaikų koncertų

Publikuota: 2011 lapkričio 15 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Negana to, kad darbą turintys tėvai du kartus sumoka už savo atžalų meninį ugdymą iš Šilutės rajono savivaldybės biudžeto išlaikomoje vaikų meno mokykloje, – mokėdami mokesčius valstybei ir savivaldybės tarybos nustatytą mokestį už neformalųjį vaikų ugdymą šioje įstaigoje, – čia dar užsimota įdarbinti ir pačius jaunuosius talentus – savivaldybės tarybai pritarus, mokykla galės papildomai užsidirbti, organizuodama komercinius vaikų meno kolektyvų pasirodymus.

Užsimojo įdarbinti vaikus

Šilutės r. savivaldybės tarybos komitetuose šį antradienį pradedamas svarstyti sprendimo projektas dėl Šilutės r. vaikų meno mokyklos teikiamų paslaugų kainų nustatymo. Prie jo pridėtas ir Šilutės r. savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus Turto poskyrio parengtas kainynas.

Iš jo sužinome, kad, pavyzdžiui, Šilutės r. vaikų meno mokyklos pučiamųjų orkestro „Pamarys“ vienos valandos trukmės komercinis pasirodymas kartu su choreografine grupe darbo dieną turėtų kainuoti 500 litų, o poilsio dienomis – 300 litų brangiau. Kiek pigiau – nuo 250 iki 500 litų už vieną valandą – siūloma imti už liaudies ir styginių instrumentų orkestrų pasirodymus bei meno mokyklos koncertus (neskaitant kelionės išlaidų).

Tarybos patvirtintos kainos nebūtų taikomos reprezentuojant savivaldybę valstybinių švenčių, atmintinų dienų ir savivaldybės svarbiausių renginių metu.

Koncertuose uždirbti pinigai papildytų meno mokyklos specialiąsias lėšas, kurios, anot šios neformaliojo ugdymo įstaigos direktorės Rūtos Gatelienės, būtų naudojamos naujiems muzikos instrumentams pirkti ir kitoms mokyklos ūkinėms reikmėms.

Mintį pakišo meras

R. Gatelienė neslepia, kad pasiūlymo įdarbinti Meno mokyklos auklėtinius sulaukė iš paties Šilutės r. savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio. Esą šis paprotinęs, kad už vaikų pasirodymus reikia imti pinigus, – kam koncertuoti veltui? Todėl meno mokykloje neva buvo sudaryta darbo grupė, kuri ir priėmė sprendimą dėl komercinių paslaugų teikimo.

Šių metų spalio 13 d. mokykla raštu kreipėsi į savivaldybę dėl papildomai teikiamų paslaugų kainų nustatymo. O šį antradienį meno mokyklos komercinių paslaugų preiskurantas, į kurį, be jau minėtų paslaugų, įtrauktas ir parodų organizavimas bei dekoratyvinių akcentų kūrimas, jau gulė ant rajono tarybos komitetų darbo stalo.

Tokiam Tarybos sprendimo projektui pritarė ir savivaldybės administracijos Švietimo skyrius.

Meras problemos nemato

Šilutės r. savivaldybės meras V. Pozingis nesigina atsakomybės dėl gresiančio Meno mokyklos auklėtinių išnaudojimo.

„Apie tai kalbame jau dvejus metus. Mums ne kartą teko girdėti, kad kai kurie Meno mokyklos mokytojai už savo meno kolektyvų pasirodymus ima atlygį. Nelegaliai. Todėl manau, kad bus teisinga, jeigu tuos pinigus gaus mokykla“, – telefonu aiškino Šilutės r. savivaldybės meras.

Tačiau ir jis sutinka, kad, prieš priimant tokį sprendimą, mokykla turėjo gauti meno pradmenų čia besimokančių tėvų pritarimą.

Deja, Šilutės r. vaikų meno mokykla dėl savo ugdytinių įtraukimo į komercinę veiklą su tėvais nesitarė.

2 skaitytojų komentarai
Mama 2011 lapkričio 16d., 12:2984.15.179.92
Tai gal galima įdarbinti ir kitus iš biudžeto išlaikomus žmones ir vaikus. Pavyzdžiui darželiečius, mokyklų moksleivius, mokytojus, na aišku ir pačius savivaldybėje sėdinčius.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

gyventojas 2011 lapkričio 16d., 16:51195.182.74.143

Tai būtų labai protingas sprendimas. Okur gi mokiniams pasirodyti . Tuo labiau , kad vaikai jau nuo pat mažens būtų pratinami suvokti ,kad menas taip pat duoda naudą.Jiems tai būtų stimulas kuo geriau mokytis. Mokykla galėtų turtinti savo materialinę bazę, gal būt būtų ir gerai besimokančių mokinių skatinimo fondas ar kažkas panašaus,nereikėtų laukti išsižiojus kas iš kur sušelps.Ir tėvams gal būt mažiau reikėtų prisidėti ( ČIA NE APIE MOKESTĮ) Leiskime mokykloms pačioms užsidirbti, o ne tik laukti iš biudžeto.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 7

Atsakyti

Rašyti komentarą