Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdžia pagerbė geriausius abiturientus

Publikuota: 2011 liepos 15 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Geriausi rajono abiturientai buvo pakviesti pasirašyti savivaldybės garbės knygoje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Geriausi rajono abiturientai buvo pakviesti pasirašyti savivaldybės garbės knygoje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Penktadienį Šilutės r. savivaldybėje buvo pagerbta 12 geriausiai brandos egzaminus išlaikiusių rajono abiturientų.

Šilutės rajono gimnazijas ir vidurines mokyklas šiais metais baigė iš viso 545 jaunuoliai, iš jų 488 sėkmingai išlaikė brandos egzaminus, 24 – su pagyrimu.

Į geriausiųjų 12 – tuką pateko 8 merginos ir 4 vaikinai su aukštesniu nei 80 balų egzaminų vidurkiu: Uršulė Toleikytė (Švėkšnos „Saulės“ gimnazija, istorijos egzaminas – 100 balų, vidurkis – 85), Eglė Gajauskaitė (Pirmoji gimnazija, vidurkis – 91), Viktoras Kuznecovas (Pirmoji gimnazija, vidurkis – 85), Tomas Skirbutas (Pirmoji gimnazija, metematika – 100 balų, vidurkis – 88,5), Raminta Šulskytė (Pirmoji gimnazija, vidurkis – 87), Ernestas Oželis (Vainuto vidurinė mokykla, Lietuvių k. – 100 balų, vidurkis – 87,6), Simona Brokoriūtė (Vainuto vidurinė mokykla, vidurkis – 83), Greta Stonytė (Žemaičių Naumiesčio gimnazija, Lietuvių kalba – 100 balų, vidurkis – 97,3), Ugnė Leonavičiūtė (Žemaičių Naumiesčio gimnazija, vidurkis – 87), Dovydas Janulaitis (Vydūno gimnazija, vidurkis – 86), Justina Šarkaitė (Vydūno gimnazija, vidurkis – 89) ir Augustė Ona Jančauskaitė (Vydūno gimnazija, vidurkis – 81,2).

Sveikinimo žodį geriausiems rajono abiturientams tarė Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis, administracijos direktorė Ida Vasiljevienė, mero pavaduotojas Vaidas Pavilonis, Švietimo skyriaus specialistai ir mokyklų vadovai. Jaunuoliams linkėta gerai pailsėti, o nuo rudens toliau atkakliai siekti žinių ir išsilavinimo aukštosiose mokyklose.

Iš tolimesnio pokalbio paaiškėjo, kad dar ne visi abiturientai, nors ir būdami pažangiausi rajone, yra apsisprendę, kur studijuos, kokio sieks išsilavinimo. Du ar trys iš geriausiųjų 12 – tuko sakė, kad aukštojo mokslo sieks užsienyje, kiti žada likti Lietuvoje.

Po pagerbimo ceremonijos geriausieji rajono abiturientai buvo pakviesti į mero kabinetą pasirašyti Savivaldybės garbės knygoje.

Rašyti komentarą