Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Stiprūs kartu“ prašymas išgirstas – lietuviai atveria ne tik širdis, bet ir namų duris

Publikuota: 2022 vasario 25 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

Lietuviai atveria ne tik širdis, bet ir namų duris.Lietuviai atveria ne tik širdis, bet ir namų duris.

Vos prieš parą nacionalinis savanorių koordinavimo centras „Stiprūs kartu“ paskelbė žinią apie poreikį padėti nuo karo prieš Ukrainą bėgantiems žmonėms. Per tą atsiliepė beveik 3 000 gyventojų. Apie 900 savanorių planuoja teikti pavėžėjimo paslaugas, dar daugiau nei 2 000 – laikinai suteiks pastogę.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Į Lenkiją pradeda plūsti prieglobsčio nuo Rusijos karinės invazijos ieškantys civiliai. Tikėtina, kad Lietuvoje galime sulaukti kelių dešimčių tūkstančių karo pabėgėlių. Jau gavome ir pirmuosius ukrainiečių, dar tik bandančių pasiekti Lenkiją, prašymus padėti surasti laikiną apgyvendinimą.

Netrukus – kai didžioji dalis ukrainiečių pasieks Lenkijos pasienį ‒ paaiškės ir tai, kiek ir kokios pagalbos tiksliai reikia. O šiuo metu intensyviai ruošiamės ir matome, kad besiregistruojančių savanorių skaičius sparčiai auga. Dėkojame visiems jiems“, ‒ sako vienas iš „Stiprūs kartu“ iniciatorių Edmundas Jakilaitis.

Anot jo, daugėja ne tik savanoriauti pasiryžusių piliečių, bet ir pagalbą siūlančių verslų.

„Stiprūs kartu“ toliau ieško žmonių, kurie galėtų laikinai suteikti laisvą butą, namą, sodybą ar tiesiog kambarį ir taip padėti apgyvendinti nuo karo bėgančius ukrainiečius bei jų šeimas. Taip pat reikalingi savanoriai, kurie savo transportu galėtų pavėžėti žmones nuo Lietuvos pasienio iki laikinosios apgyvendinimo vietos.

Visi norintys ir galintys prisidėti prie „Stiprūs kartu“ iniciatyvos, turėtų užpildyti formą svetainėje stipruskartu.lt.

Informaciją apie projektą, jo eigą, iškilusius poreikius ir kitas detales galima rasti svetainėje stipruskartu.lt bei socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/MesStiprusKartu.

Nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvą „Stiprūs kartu“ įgyvendina Lietuvos Šaulių sąjungos Pelėdų būrys kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais.

stipruskartu.lt inf.

Rašyti komentarą