Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Spauda: Šilutėje – europietiško lygmens šilumos jėgainė

Publikuota: 2014 liepos 10 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ir vėl šilutiškių šilumininkų darnų darbą vainikuoja malonios, visų – ir pačių gamybininkų, ir šilumos vartotojų – labai lauktos įkurtuvės. UAB „Šilutės šilumos tinklai” pagrindinėje ir didžiausioje jėgainėje rajono centre pastatytas, išbandytas ir valstybinės komisijos priimtas naudoti naujas, jau ketvirtas, vandens šildymo katilas, kūrenamas biokuru, rašo Zenonas Mikšys žurnale “Mokslas ir technika”.

Šio įrenginio galia – 10 MW. Taip pat sumontuotos automatinės kuro svarstyklės, įrengtos medienos saugojimo aikštelės, biokuro saugyklos, naujai pertvarkyta dispečerinė. Jėgainės paslaugoms – 200 kW dyzelinis elektros generatorius su 150 kW sava jėgainiuke, kuri įsijungia nutrūkus mieste elektros tiekimui, ir katilinė gali dirbti minimaliu režimu.

- Dabar Šilutės šilumos gamybos jėgainės galingumas naudojant biokurą išaugo iki 23,5 MW, – sako UAB “Šilutės šilumos tinklai” direktorius Algis Mykolas Šaulys. – Dirba 3 MW, 4,5 MW, 6 MW ir 10 MW biokuro katilai. Net ir šalčiausiomis žiemomis šitokios galios Šilutės miesto namams šildyti visiškai pakanka. Buvo metas, kai, esant nemažai skysto kuro katilų, jėgainės instaliuota galia siekė net 86 MW, bet realiai buvo naudojama 25-30 MW. Negalima pamiršti, kad šiuo metu visus mūsų biokuro katilus jungia prieš ketvertą metų statytas kondensacinis ekonomaizeris, kuris iš išeinančių dūmų gauna dar apie 20-25 proc. papildomos energijos tam nenaudojant jokio papildomo kuro. Ekonomaizeris buvo pastatytas galingesnis, įskaičiuojant ir naujojo 10 MW galios biokuro katilą.

Kaip pabrėžia bendrovės direktorius A. M. Šaulys, didžiausias laimėjimas – visuose šilumos tinkluose kūrenti tik biokuru – pagaliau pasiektas.

Daugiau: www.mokslasirtechnika.lt: “Šilutėje – europietiško lygmens šilumos jėgainė”

Rašyti komentarą