Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšniškis ketvirtokas laimėjo respublikinį piešinių konkursą

Publikuota: 2012 gegužės 15 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

PAGD nuotr.Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (toliau – PAGD) kartu su apskričių priešgaisrinėmis gelbėjimo valdybomis rengtame mokinių piešinių ir nuotraukų konkurso ,,Išmokime padėti sau ir kitiems“ 1–5 klasių grupėje Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos 4 – tos klasės moksleivis Valdas Endrulis (mokytoja M. Zimkienė) užėmė pirmąją vietą.

Šis konkursas buvo skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai, kuri minima birželio 1 – ąją. Jo tikslas – supažindinti moksleivius su pavojais, skiepyti jiems saugaus elgesio įgūdžius, skatinti nelaimės atveju padėti kitiems.

Departamento Civilinės saugos valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Jūris Targonskas pažymėjo, kad tokie konkursai skatina vaikus jau nuo pat pirmųjų klasių susimąstyti apie savo ir kitų saugumą ir pagalvoti, kaip galima būtų padėti į nelaimę patekusiam draugui ar artimajam.

Konkurse dalyvavo bendrojo ugdymo mokyklų 1–12 klasių mokiniai. 1-5 klasių moksleiviai konkursui siuntė piešinius, 6-12 klasių mokiniai – nuotraukas.

Konkursas vyko trimis etapais. Iki balandžio 15 d. konkurso dalyviai darbus siuntė apskričių priešgaisrinėms gelbėjimo valdyboms, ten buvo nustatyti I-III vietų laimėtojai, o jų darbai buvo pateikti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui. Iki gegužės 13 d. jie buvo eksponuojami departamente. Juose turėjo būti pavaizduota, kaip reikėtų saugiai elgtis patiems ir padėti kitiems įvykus nelaimei. Darbai buvo vertinami atsižvelgiant į temos aktualumą, idėjos originalumą, išradingumą, jos įgyvendinimą bei meninę raišką. Pagaliau nustatyti ir nugalėtojai.

1–5 klasių grupėje pirmoji vieta atiteko 4 klasės mokiniui Valdui Endruliui iš Šilutės rajono Švėkšnos ,,Saulės“ gimnazijos (mokytoja M. Zimkienė). Antrąją vietą užėmė penktokė Dominyka Liachovič iš Vilniaus Naujininkų vidurinės mokyklos (mokytoja A. Jarusevičienė). Trečioji vieta atiteko 3 klasė mokiniui Lukui Bobojevui iš Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos Mielagėnų skyriaus (mokytoja R. Bielinienė).

6–12 klasių grupėje geriausią nuotrauką pateikė ir pirmąją vietą laimėjo devintokas Arvidas Urbanavičius iš Kaišiadorių rajono Mūro Strėvininkų pagrindinės mokyklos (mokytoja N. Kriugždaitė), antroji vieta atiteko 8 klasės mokiniui Pauliui Paltanavičiui iš Prienų rajono Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos (mokytoja R. Žvirblienė), trečioji – Šiaulių universiteto gimnazijos 4 klasės gimnazistui Andriui Dauginčiui (mokytoja A. Alijošienė).

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti fotokameromis, antrųjų vietų laimėtojai – MP3 grotuvais, trečiąsias vietas užėmę moksleiviai – telefonais. Visiems prizininkams taip pat bus įteikti ir diplomai.

Parengta pagal PAGD inf.

Rašyti komentarą