Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovoje dėl Šilutės medžių – naujas posūkis

Publikuota: 2018 gegužės 22 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Sutartis su dr. Remigijumi Bakiu dėl Šilutės miesto Lietuvininkų ir Tilžės gatvių medžių tyrimo garsiniu tomografu nutraukiama.

R. Bakys nusprendė nutraukti sutartį dėl medžių tyrimo garsiniu tomografu, neatlaikęs prieš Šilutės medžių masinį kirtimą kovojančių visuomenės atstovų spaudimo.
Todėl įgyvendinant centrinių gatvių želdinių tvarkymo projektą bus paisoma Lietuvos arboristų asociacijos direktoriaus Renaldo Žilinsko atliktos ekspertizės išvados – pakeisti 198 medžius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bent jau taip šiandien ryte teigė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas Remigijus Rimkus.
Tačiau, anot jo, pjauti medžių nebus skubama.
Esą darbai prasidės nuo medžių sodinimo anksčiau pašalintųjų vietose, o dėl dalies pasmerktų nupjauti medžių – dėl kurių būklės iškils abejonių – dar bus tariamasi su arboristais.
UAB „Šilutės komunalininkas“, kuri vykdys projekte numatytus darbus, direktorius Audrius Benkunskas sakė telefonu, kad dabar bus šalinami tik avarinės būklės medžiai – kokie 5 ar 6, o kiti – rudenį.
Nebus skubama ir su medžių sodinimu: esą pirmiausia medžiai bus sodinami ten, kur nekils grėsmės jiems nukentėti vėliau vykdant medžių kirtimo ir šaligatvių tvarkymo darbus.
Medžių atsodinimo planą komunalininkai žada parengti po miesto šventės.
Savo žodį vėl tarė ir Lietuvos arboristų asociacijos direktoriaus Renaldas Žilinskas.
Šiandien jis raštu kreipėsi į Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių Sigitą Šeputį ir UAB „Šilutės komunalininkas“ vadovą A. Benkunską siūlydamas pirmiausia iškirsti tik žuvusius (sausus) medžius, „toliau atlikti likusių medžių genėjimo ir lajų sutvirtinimo darbus, tuo pat metu sprendžiant klausimą dėl kitų medžių, kurie anksčiau buvo numatyti iškirsti, pavojingumo laipsnio dėl jų būklės patikslinimo“.
R. Žilinskas taip pat siūlo visus sprendimus dėl medžių kirtimo derinti su suinteresuotos visuomenės atstovais, o suderintų iškirsti medžių kirtimo ir atsodinimo darbus pradėti rudenį.
Asociacijos arboristai, anot R. Žilinsko, prisidės prie projekto vykdymo tik tuo atveju, kai visi esminiai veiksmai bus suderinti su suinteresuotos visuomenės atstovais.

Susiję: „Prieš masinį medžių kirtimą Šilutėje – tyli protesto akcija (nuotr.)“,
„Šilutėje vėl skamba pavojaus varpai (dėl medžių, papildyta)“

1 skaitytojų komentaras
į krūmus 2018 gegužės 24d., 09:275.20.107.167

R. Rimkus*nusprendė nutraukti sutartį dėl medžių tyrimo garsiniu tomografu, neatlaikęs prieš Šilutės medžių masinį kirtimą kovojančių visuomenės atstovų spaudimo.
Todėl įgyvendinant centrinių gatvių želdinių tvarkymo** projektą bus paisoma direktoriaus Renaldo Žilinsko atliktos ekspertizės išvados – pakeisti*** 198 medžius.
* Šilutės rajono savivaldybės administracijos Viešūjų paslaugų skyriaus vedėjas, savo laiku prėjęs pro botanikos mokslus ( aukštiesiems partiniams sveikata basirodė permenka) ir taip sėkmingai saugojęs gamtą būrelių medžioklės plotuose ir ten įgudęs dirti bendrų kailį neviešai dalinant trofėjus kaip šios srities nepranokstamas specialistas įgavęs Biurocratus Vulgaris L. titulą, pagaliau parodė savo feisbukinį veidą.
** A not trisdešimtmečio karo su medžiais veterano kalbos per šimtmečio kasperviziją palei 100: “Reikia priimti… teeeisingą sprendimą…-visus medžius iškirsti”.
***Tuos nesukalbamus laukinius į maximaliai lojalius vartotojo krepšelyje nuo vazų Bonsius.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą