Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Miškasodžio dieną pasodinta 300 tūkstančių medelių

Publikuota: 2018 gegužės 04 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajone pasodinta 8 500 pušaičių („Nacionalinėje miško sodinimo šventėje sulaukta gausaus talkininkų būrio (video)“).

Nors šiemet kai kur sodinimo trukmę pakoregavo oras, kai ką iš laukų išvijo lietus, talkose visuose Valstybinių miškų urėdijos 42 regioniniuose padaliniuose vyravo pakili nuotaika, buvo vaišinamasi kareiviška koše bei arbata, žmonės neskubėjo skirstytis ir pasibaigus šventei.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Įvairiuose plotuose buvo sodinami eglių, pušų, beržų, liepų sodinukai, o Biržų, Dubravos, Kaišiadorių, Kėdainių, Kretingos, Radviliškio, Šiaulių ir Veisiejų miškuose nusidriekė Šimtmečio ąžuolynai. Iš 300 tūkstančių medžių sodinukų net 43 930 pasodinta ąžuoliukų. Miškininkai parenka ąžuolynams derlingiausias augavietes.

„Tai vienas iš darbų, gražiausiai įprasminančių žmogaus buvimą. Smagu, kad nacionalinis miškasodis tapo tradicija, kad kasmet vis daugiau žmonių visoje Lietuvoje atvyksta pas miškininkus ir drauge dirba šį gražų ir prasmingą darbą kartu su vaikais, draugais, giminėmis, kaimynais ar bendradarbiais,“- sakė Marius Pulkauninkas, Valstybinių miškų urėdijos direktorius.

Miško sodinimas – ypatingas pavasario sezono darbas ir ilgalaikė investicija į ateitį. Šiemet miško sodinimo šventėje į talką miškininkams rinkosi suaugę ir vaikai, įvairiausių profesijų atstovai, būreliai bei organizacijos: jaunieji šauliai, moksleiviai ir mokytojai, senjorai, kaimų bendruomenės, bažnyčios atstovai, karininkai, gaisrininkai, politikai, bankų darbuotojai, policininkai ir kiti.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos inf.

Rašyti komentarą