Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ramučių hidroelektrinės statybas sustabdė avarija

Publikuota: 2011 sausio 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Statybininkai nepakankamai sutankino gruntą aplink vandens paėmimo vamzdžius, todėl tvenkinyje besikaupiantis vanduo jį ir išplovė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Statybininkai nepakankamai sutankino gruntą aplink vandens paėmimo vamzdžius, todėl tvenkinyje besikaupiantis vanduo jį ir išplovė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Tvenkinyje besikaupiantis vanduo praplovė mažosios hidroelektrinės statybininkų blogai užtaisytą Tenenio upės užtvanką ties Ramučių kaimu.

Pirmadienio vakare Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą pasiekė pranešimas, kad Ramučių tvenkinyje staiga ėmė sekti vanduo. Apžiūrėję tvenkinį, pareigūnai išsiaiškino, kad vanduo iš jo sunkiasi pro užtvanką, šalia statomos hidroelektrinės vandens paėmimo vamzdyno. Siekdami sumažinti vandens filtraciją pro užtvankos gruntą, statybininkai dar buvo atidarę vieną iš dugninių vandens pertekliaus pralaidų.

Antradienį Šilutės r. savivaldybėje įvyko pasitarimas, kuriame buvo nutarta sudaryti vietinę komisiją avarijos pasekmėms įvertinti ir informuoti apie tai Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją. Hidroelektrinės statybininkams pavesta imtis visų reikiamų priemonių avarijos padariniams likviduoti ir objekto saugumui užtikrinti.

Anot Šilutės r. savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotojo Povilo Budvyčio, statybininkai nepakankamai sutankino gruntą aplink vandens paėmimo vamzdžius, todėl tvenkinyje besikaupiantis vanduo jį ir išplovė. Dabar statybininkams teks ištaisyti savo darbo broką.

Vietos gyventojams, P. Budvyčio teigimu, pavojus negresia.

Tvenkinys pildėsi vandens nuo praeito ketvirtadienio, kai buvo uždarytos statomos mažosios hidroelektrinės sklendės. Tačiau po avarijos užtvankoje jis vėl beveik išdžiūvo.

Susiję straipsniai: “Ramučių tvenkinio “lobiai” .

Rašyti komentarą