Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ramučių tvenkinio “lobiai” (nuotr.)

Publikuota: 2010 lapkričio 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Edvardo Jurjono nuotr.Edvardo Jurjono nuotr.

Nuleidus Ramučių tvenkinio vandenį nuo kranto atsivėrė įspūdinga panorama su iš dumblo styrančiais medžių kelmais, tarp jų čiurlenančiais upeliais ir dvigeldžių kriauklių  klodais pakrantėse.

Regis, galėtum grožėtis tokiu vaizdu visą dieną, kiekvieną minutę atrasdamas vis ką nors nauja. Tačiau šis romantinis polėkis baigiasi tą pačią akimirką, kai akys užkliūva už senos padangos ar prakiurusio kibiro. Tada imi atidžiau tyrinėti nusausinto tvenkinio dugną ir atrandi dar daugiau gamtai nedraugiškų žmonių paliktų pėdsakų.

Šiukšlių ypač gausu ties tomis vietomis, kur vasarą būriuojasi vandens pramogų, o žiemą – poledinės žūklės mėgėjai.

Nors tvenkinio vanduo nuleistas jau kuris laikas, kad Mažeikių UAB “Restructus” galėtų statyti užtvankoje mažąją hidroelektrinę, tačiau į įvairiomis šiukšlėmis užterštą tvenkinio dugną buvo rimčiau pažiūrėta tik šią savaitę.

Nesulaukę tvenkinio nuomininko gardamiškio Algio Andrijausko iniciatyvos išvalyti tvenkinio dugną, penktadienio rytą šio kilnaus darbo ėmėsi Ramučių kaimo gyventojai su seniūnaite Dalia Linkevičiene priešakyje. Gardamo seniūnas Tomas Balčytis parūpino talkininkams maišų šiukšlėms dėti.

Vargu ar ramutiškiams šiandien pavyks išvalyti visą tvenkinio dugną, nes dėl gilaus dumblo ne visur gali prieiti. Tačiau jų triūsas tikrai nenueis perniek, nes ir tvenkinio dugnas taps švaresnis, ir tiems patiems pramogautojams taps saugiau mėgautis vandens teikiamais malonumais.

Pagrindinius mažosios hidroelektrinės statybos prie Ramučių tvenkinio darbus “Restructus” žada užbaigti iki gruodžio vidurio, tada tvenkinys vėl bus pripildytas vandens. O elektros turbina turėtų būti paleista iki kitų metų vasaros. Jos prisuktos elektros energijos, anot bendrovės “Restructus” direktoriaus statybai Algimanto Kazlausko, turėtų užtekti visam Ramučių kaimui.

 

 

 

 

Edvardo Jurjono nuotr.

3 skaitytojų komentarai
Andrius 2010 lapkričio 19d., 13:2285.206.11.243
o kur zuvys dingo?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

zvejys 2010 lapkričio 19d., 13:3584.15.190.208

Mačiau, kaip jos išskrido į šiltuosius kraštus kartu su žąsimis ir antimis. O kur daugiau joms reikėjo dėtis, – juk ruduo.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

edward's 2010 lapkričio 19d., 15:0978.59.72.77
žuvimis maitinasi UAB”Restructus”darbuotojų brigada

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą