Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės maisto halėje stinga tvarkos

Publikuota: 2011 sausio 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Trečiadienį Šilutės rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT) kartu su Lietuvos metrologijos inspekcijos (toliau – LMI) Klaipėdos apskrities skyriumi tikrino Šilutės maisto halę. Išaiškinta nemažai pažeidimų.

Pasak Šilutės r. VMVT vyriausiosios specialistės Virginijos Kirjanovienės, tai buvo planinis šios prekyvietės patikrinimas, kurio metu VMVT patikrino tik 6 greitai gendančio maisto pardavėjus. Nors šiurkščių pažeidimų ir nebuvo aptikta, tačiau aktų su nurodymais pašalinti trūkumus tikrintojams teko rašyti.

Pavyzdžiui, vienoje prekyvietėje greitai gendantys monditerijos gaminiai buvo sudėti ne į šaldomą vitriną, bet ant jos viršaus, o mėsos skyriuje malta mėsa buvo laikoma ne šaldiklyje, bet šaldomoje vitrinoje.

Be to, halėje ne visos šaldomos vitrinos yra tvarkingos, o kai kurios prekybininkės pritingi palypėti į antrą aukštą, kur joms įrengtos buitinės patalpos, persirengti, todėl viršutinius drabužius su batais laiko čia pat po vitrinomis su maistu.

Šios maisto prekyvietės vadovams, kurių, beje, patikrinimo dieną nebuvo Šilutėje, VMVT žada duoti nurodymą įvesti savo ūkyje tvarką.

Gerokai daugiau darbo pildant pažeidimų aktus Šilutės maisto halėje turėjo LMI Klaipėdos apskr. skyriaus inspektoriai. Pasak šio LMI skyriaus viršininkės Liudmilos Vaitkuvienės, buvo surašyta daugiau kaip 10 aktų dėl prekyboje naudojamų svarstyklių ir  termometrų šaldomose vitrinose be galiojančios metrologinės patikros. Aptikta kitokių pažeidimų. Pirkėjų apsvėrimo faktų tądien nebuvo išaiškinta.

2 skaitytojų komentarai
Joo 2011 sausio 20d., 15:5078.59.60.250
Svarbiausia kad pirkėjai nebuvo apsveriami o visi kiti reikalavimai panašūs į duoklės reikalavimą. Juk reikia pasiimti duoklę, nes kitaip koks tu viršininkas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 8

Atsakyti

Jonas 2011 sausio 30d., 10:3678.61.116.40

kokie savininkai tokia ir tvarka

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą