Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vidudienis “Uždekim šviesą širdyje”

Publikuota: 2010 spalio 19 Kategorija: Gyvenimas

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

“Su savo neregio drauge – ilga baltąja lazdele”, – tai klaipėdietės poetės Albinos Kudžmaitės eilės, nuskambėjusios Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vykusiame renginyje “Uždekim šviesą širdyje”. Vidudienį, skirtą  Pasaulinei baltosios lazdelės dienai paminėti, biblioteka surengė bendradarbiaudama su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Šilutės ir Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos filialais.

Jau daugelį metų šios organizacijos vienijasi siekdamos, kad rajone gyvenančius sutrikusios regos žmones pasiektų garsinės ar Brailio raštu parašytos knygos. Į bibliotekoje organizuojamus renginius kviečiami tiek aklieji ir silpnaregiai, tiek kitų socialinės atskirties bei kitų nevyriausybinių organizacijų žmonės.

LASS Šilutės filialo veiklą pristatė pirmininkė Dana Antanaitienė.Viešoji biblioteka pakvietė nevyriausybinių organizacijų žmones atskleisti savo kūrybinius gebėjimus, dalyvaujant šiais metais pradėtame organizuoti renginių cikle “Mus jungianti kūrybos šviesa”. Minint Pasaulinę kovos prieš vėžį dieną, Šilutės moterų draugija “Viva femina” surengė savo kūrybos parodą, Šilutės moterys katalikės visuomenei pristatė velykinę darbų parodą.

Renginyje “Uždekim šviesą širdyje” dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Domas Merliūnas, Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis, šio skyriaus vyr. specialistė Loreta Valienė. Trumpą ataskaitinį pranešimą apie LASS Šilutės filialo veiklą pristatė pirmininkė Dana Antanaitienė.

Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos filialo direktorė Daiva Žiemelienė pristatė Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentų išradingai sukurtas vienetines rankų darbo taktilines knygas, skirtas ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikams su regos negalia.

Savo poeziją skaitė šilutiškė Audronė Domeikienė.Taip pat pristatyta Klaipėdos miesto Regos ugdymo centro ugdytinių tapybos darbų paroda. Šios įstaigos keramikos mokytoja Felicija Spudulienė supažindino su centro ugdytinių keramikos darbais, kuriuos bibliotekos lankytojai gali pamatyti šiuo metu čia veikiančioje parodoje.

Vidudienyje savo poeziją skaitė eilių kūrėjos – šilutiškės Stefa Paukštienė ir Audronė Domeikienė bei klaipėdietė Albina Kudžmaitė. Pakilią šventinę nuotaiką padovanojo Šilutės pramoginės muzikos grupės “Vita” atlikėjos – Vitalija Petkutė ir jos mama Stefanija Petkienė. Susirinkusieji kartu su jomis, atsistoję ir susikibę už rankų, sudainavo bendrą dainą.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkės Daivos Jucikaitės inf.

Rašyti komentarą