Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sveikatos reforma – teismo rankose

Publikuota: 2016 sausio 22 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Ministrės R. Šalaševičiūtės manymu, teismas turėtų pristabdyti Šilutės PSPC prijungimo prie ligoninės procesą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Ministrės R. Šalaševičiūtės manymu, teismas turėtų pristabdyti Šilutės PSPC prijungimo prie ligoninės procesą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Sveikatos apsaugos ministerija nėra ta institucija, kuri galėtų bent jau pristabdyti beįsibėgėjantį sveikatos reformos traukinį Šilutėje, po susitikimo su pamario medikais sakė ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Tai padaryti gali tik teismas. Jo sprendimo laukiama ateinantį pirmadienį.

Susiję: “Sveikatos reforma Šilutėje: atmosfera kaista”,
“S. Kazlauskas: „Dabar ir aš pradedu gaudytis medicinoje“”

Ministrė R. Šalaševičiūtė sakė „Šilutės ETA Žinioms“, kad šią savaitę visoms Lietuvos savivaldybėms buvo išsiųstos rekomendacijos, kaip, ministerijos manymu, turėtų būti organizuojamos sveikatos priežiūros įstaigų pertvarkos, pavydžiui, kaip Šilutėje, kur užsimota Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centrą (toliau – PSPC) prijungti prie ligoninės. Reikėtų atlikti išsamią analizę ir gyventojų apklausą, o surinktus duomenis paskelbti savivaldybės interneto svetainėje, kad visi norintys su jais susipažintų. Ir tik tuomet savivaldybės taryba, atsakingai įvertinusi visus „už“ ir „prieš“, turėtų priimti sprendimą.

Tačiau tai tik rekomendacijos. Iniciatyvos teisė šiuo atveju – PSPC ir ligoninės steigėjos savivaldybės tarybos rankose. Nebent teismas atsižvelgtų į PSPC skundą dėl tarybos 2015 m. gruodžio 23 d. sprendimo „Dėl sutikimo reorganizuoti Šilutės rajono savivaldybės viešąją įstaigą Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centrą prijungiant prie viešosios įstaigos Šilutės ligoninės“ ir pritaikytų jam laikinąsias apsaugos priemones. Tokiu atveju procesas būtų sustabdytas iki skundo išnagrinėjimo.

Ministrės R. Šalaševičiūtės manymu, būtent tai ir turėtų įvykti.

Bet spręs teismas.

Laukti liko neilgai.

3 skaitytojų komentarai
Pacientas 2016 sausio 22d., 18:4177.247.181.163
Gėda skaityti, visi stumia atsakomybę nuo savęs, o tuo tarpu pralaimi tokie pacientai, kaip aš. Jau dabar šiose įstaigose nėra normalios tvarkos, o sujungus bus bardakas…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 36 Thumb down 7

Atsakyti

Kodel 2016 sausio 22d., 23:4084.15.185.169
Musų šeima prisirašiusi prie PSPC, valdiška,tai neplėšikauja ir gydytoja normali. Mano galva sujungs su nuostolinga Šilutės ligonine tai nuskęs abi. Begti reikia pirmiausia mums o ir gydytojams neramu. Kažkoks marazmas Šilutėje, niekur to nėra.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 34 Thumb down 6

Atsakyti

Rrr 2016 sausio 23d., 20:455.20.104.167
O jeigu reikės atsigulti į ligoninė o ji bus uždaryta tai pirmyn į Klaipėda o jeigu koks apendicitas ar kas panašus tai kol nuvažiuoti į Klaipėda tai ir galus atiduoti o jeigų sujungus tai tik neliks vieno iš dviejų vadovų ir dar kokio ūkvedžio su buhaltere

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 11 Thumb down 10

Atsakyti

Rašyti komentarą