Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaltas

Publikuota: 2016 sausio 06 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Etikos sargai: V. Pozingis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Etikos sargai: V. Pozingis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Prie tokios išvados šiandien priėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad V. Pozingis derino Šilutės rajono savivaldybės tarybai teiktą klausimą dėl partnerystės su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija teikiant paraišką melioracijos statinių rekonstrukcijos projekto įgyvendinimui ir galimam jo kofinansavimui ateityje. V. Pozingis yra minėtos asociacijos narys.

Esant tokiai valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens pareigų priešpriešai, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas suteikia viršenybę pareigai vengti interesų konflikto. Matydamas, jog turi derinti klausimą, susijusį su narystės ryšiais jį saistančia asociacija, V. Pozingis turėjo apie tai informuoti savo tiesioginį vadovą – Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių – ir nusišalinti nuo bet kokių tolimesnių su minėtu klausimu susijusių veiksmų.

Komisija tyrimą atliko Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario ir Kontrolės komiteto pirmininko Zigmanto Jauniaus pranešimo pagrindu.

Parengta pagal www.vtek.lt inf.

Susijęs: “Kaip tarybos opozicionieriai V. Pozingį „išlukšteno“”

6 skaitytojų komentarai
Jonas 2016 sausio 6d., 19:1078.61.116.40
Tai šiurkštus Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimas, o pagal LR valstybės tarnybos įstatymo nuostatas gali būt atleistas iš darbo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 54 Thumb down 5

Atsakyti

ne 2016 sausio 6d., 20:5078.57.235.214

Manau, be reikalo šis “širšalas”. Juk Pozingis tik patvirtino, kad tie dokumentai paruošti pagal reikalavimus. O sprendimą priėmė visai kiti. Na taip atsitiko, kad ir jo žemė pagerės. Bet ar jis tikrai dėl to taip kaltas, kad net darbą gali prarasti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 35

Atsakyti

Faktas 2016 sausio 7d., 12:3778.61.35.108
Ne tik šis viešųjų ir privačių interesų supainiojimo faktas guli ant Pozingio sąžinės. Šį J.Janonio kolchozo ir Ašvos tarybinio ūkio šulą, nuo 2003m. politinę karjerą darantį tik Šilutės r. valstietijos atstovų balsais, iš savivaldybės išspirti vertėjo seniai. Dabar – pats laikas. Primenu ankstesnius jo nuopuolius, nederančius su demokratiškos Lietuvos valstybės tarnautojo elgesio normomis(ištrauka iš R.Eglinsko, sav. Komunikacijos sk. vedėjo pranešimo) -”V.Pozingis, dirbdamas Šilutės r. sav. administracijos direktoriumi, du kartus mokėjo baudas, t.y. pirmą kartą – 2006 m. II ketvirtyje už Šilutės rajono savivaldybės įstaigų renovavimo darbų vykdytą viešojo pirkimo procedūrinius pažeidimus – 1300 Lt (paskirta Viešųjų pirkimų tarnybos prie LR Vyriausybės), antrąjį kartą – Klaipėdos apygardos administracinio teismo 2007-01-12 nutartimi už sudarytas sąlygas teikti greitosios medicinos pagalbos paslaugas Šilutės r.sav. UAB „Šilutės greitoji medicininė pagalba“ – 500 Lt. ”
Akivaizdu, kad šis veikėjas seniai ir nuosekliai pažeidinėjo ir pažeidinėja Lietuvos teisės aktus, seniai, mano nuomone, prarado padoraus žmogaus reputaciją( ne tik dėl vojažų su meiluže),o valdžioje tebesišildo.Gėda,kad kraštą valdo viešuosius ir privačius interesus painiojantis triumviratas(Pozingis,Balčytis,Laurinaitis),lyg rinkėjai būtų akli ir kurti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 32 Thumb down 1

Atsakyti

mers 2016 sausio 7d., 18:0584.15.184.254
Šimtu procentu pritariu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 1

Lop - To Ne 2016 sausio 7d., 12:4088.119.138.11
O kaip paaiškinti, kad sprendimas buvo parengtas ir tarybai pateiktas skubos per porą dienų.

Dėl ko dar taip stengiasi valdininkai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 0

Atsakyti

tadeušas 2016 sausio 7d., 16:0678.61.84.129
aplinka kalta, kalti visi, bet vadai nekalti….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą