Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės muziejininkai mokėsi dirbti su LIMIS sistema

Publikuota: 2015 spalio 28 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šilutės H. Šojaus muziejaus nuotr.Šilutės H. Šojaus muziejaus nuotr.

Spalio 20–21 dienomis Šilutės Hugo Šojaus muziejuje lankėsi projekto „Lietuvos integralios muziejų informacinės sistemos (LIMIS) diegimas Lietuvos muziejuose“ vykdytojai – iš Lietuvos muziejų informacijos, skaitmeninimo ir LIMIS centro darbuotojų suformuota mobili grupė.

Atvykimo tikslas – išmokyti šilutiškius muziejininkus skaitmeninti turimus eksponatus ir visą informaciją apie juos sukelti į kompiuterinę LIMIS sistemą.

Šilutės H. Šojaus muziejaus nuotr.

Šilutės H. Šojaus muziejaus nuotr.

Inovatyvi sistema sukuria galimybę norintiems aplankyti muziejų tai padaryti labai greitai ir net neiškeliant kojos iš namų. Apžiūrėti muziejų eksponatus ar veikiančias parodas bet kuriame Lietuvos mieste galima apsilankius Lietuvos integralioje muziejų sistemoje tiesiog savo išmaniajame telefone ar planšetėje.

Sistema įdiegta 4 nacionaliniuose ir 17 respublikinių muziejų. Šilutės Hugo Šojaus muziejus prie LIMIS sistemos prisijungė prieš dvejus metus ir į sistemą įvedė per 100 pačių vertingiausių muziejaus eksponatų. Pasak Šilutės Hugo Šojaus muziejaus istoriko Igno Giniočio, tai eksponatai iš ginklų, istorinės raštijos bei gamtos rinkinių. „Mūsų tikslas – suskaitmeninti kuo daugiau turimų vertingų eksponatų, kad jais galėtų grožėtis visi prisijungę prie LIMIS“, – kalbėjo I. Giniotis.

Tęsdami projektą „Mobilios skaitmeninimo grupės – pagalba regionų muziejams“ LIMIS atstovai surengė dviejų dienų seminarą šilutiškiams muziejininkams. Susitikimo metu Lietuvos dailės muziejaus Skaitmeninimo skyriaus vedėja, projekto vadovė Skirmantė Kvietkauskienė bei fotografas Vaidotas Aukštaitis profesionalia fotografavimo įranga skaitmenino muziejuje saugomus eksponatus, supažindino muziejininkus su eksponatų fotografavimo aktualijomis. Lietuvos dailės muziejaus Metodinio skyriaus vedėja Dalia Sirgedaitė mokė dirbti LIMIS sistemoje, kaip teisingai įvesti turimus duomenis.

Fotografas V. Auškalnis ir projekto vadovė S. Kvietkauskienė seminaro metu fotografavo Hugo Šojaus muziejaus turimas tautodailininkų skulptūras ir paveikslus, archeologinius radinius bei paveikslus iš Hugo Šojaus kolekcijos, vertingiausius numizmatikos eksponatus. Iš viso nufotografuota apie 150 eksponatų.

Šilutės Hugo Šojaus muziejaus inf.

Rašyti komentarą