Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

V. Deniušui – medalis už nuopelnus Lietuvos savivaldai

Publikuota: 2010 birželio 16 Kategorija: Aktualijos

V. Deniušas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)V. Deniušas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Antradienį “Litexpo” parodų rūmuose, Vilniuje, įvykusiame Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos (toliau – LSSA) narių atstovų penktajame suvažiavime Rusnės seniūnas Voitechas Deniušas buvo apdovanotas medaliu už nuopelnus Lietuvos savivaldai. Jam taip pat buvo suteiktas asociacijos garbės nario vardas, įteiktas apie tai liudijantis auksinis ženkliukas.

Švėkšnos seniūną Alfonsą Šeputį suvažiavimas išrinko Šilutės rajono atstovu LSSA.

Klaipėdos apskričiai asociacijos valdymo organuose nuo šiol atstovaus LSSA viceprezidentė Nijolė Ilginienė, Klaipėdos rajono Dovilų seniūnijos seniūnė.

LSSA prezidentu suvažiavimas perrinko Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Lazdynų seniūną Algį Strelčiūną.

Seniūnų asociacijos narių atstovų suvažiavime buvo priimta rezoliucija, kurioje numatyta skatinti seniūnijų savarankiškumą, stiprinti vietos bendruomenių įtaką vietos savivaldos procesuose. Šioje rezoliucijoje taip pat buvo įtvirtintas seniūnų noras būti valstybės karjeros tarnautojais.

Seniūnai, siekdami aktyviai dalyvauti įstatymų kūrime, siūlo LR Seimui svarstant įstatymų pataisas, susijusias su seniūnijų veikla, derinti jas su LSSA.

Po suvažiavimo įvykusiame naujai išrinktos valdybos posėdyje aptartos tolesnės veiklos kryptys, planuojamas sąskrydis Lazdijų savivaldybės Veisiejų seniūnijoje.

Šilutės rajonui suvažiavime atstovavo V. Deniušas (Rusnė), A. Šeputis (Švėkšna), Vitalijus Mockus (Vainutas), Tomas Balčytis (Gardamas) ir Jonas Budreckas (Žemaičių Naumiestis).

Rašyti komentarą