Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Biokuru žiemai pasirūpinta

Publikuota: 2014 rugpjūčio 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Didžiąją dalį kietojo biokuro Šilutės miesto centrinei katilinei ateinantį šildymo sezoną tieks žemaičių bendrovė iš Telšių „Kietasis biokuras“, konkurse pasiūliusi mažiausią kainą – 618 Lt/tne (litų už toną naftos ekvivalento).

Anot UAB „Šilutės šilumos tinklai“ direktoriaus Algio Šaulio, derybose dėl biokuro tiekimo dalyvavo iš viso 8 stambios įmonės. Esą „Kietojo biokuro“ pasiūlytoji kaina buvo 10 litų mažesnė už trijų artimiausių jos konkurentų, todėl su ja ir buvo pasirašyta sutartis.

A. Šaulio teigimu, „Kietojo biokuro“ pasiūlytoji biokuro kaina šiek tiek mažesnė už ankstesnių tiekėjų (tačiau direktorius nepatikslino, kiek būtent ji mažesnė). Bet esą ji dar gali būti perskaičiuota, atsižvelgiant į kainų pokyčius biokuro rinkoje.

„Jeigu biokuras labai pabrangtų, – nors taip vargu ar nutiks, – patys smulkinsime malkas, kurių esame užpirkę daugiau kaip 4000 kietmetrių,“ – sakė telefonu A. Šaulys.

10 proc. miesto šildymui reikalingo kietojo biokuro greičiausiai bus perkama iš Šiauliuose registruotos bendrovės, laimėjusios mažiesiems tiėkėjams skirtą konkursą. Jos tiekiamo kuro kaina bus 497 Lt/tne – gerokai mažesnė už „Kietojo kuro“. Tačiau, kaip teigė telefonu A. Šaulys, ir jo kokybė bus gerokai prastesnė už telšiškių.

Pasak A. Šaulio, šiame konkurse dalyvavo iš viso dvi įmonės, abi – ne iš Šilutės rajono. Sutartis su laimėtoja dar nepasirašyta.

Dar 10 proc. reikalingo kietojo biokuro UAB „Šilutės šilumos tinklai“ privalės pirkti biokuro biržoje.

Biokuro biržoje antradienio aukcione vidutinė biokuro kaina artimiausiems tiekimo mėnesiams buvo 565 Lt/tne, o šildymo laikotarpiui – 642 Lt/tne (15min.lt: „Biokuro biržos aukcionas: „nemiegantys“ šildysis pigiau“).

Primename, kad šiemet Šilutės miėsto katilinėje buvo sumontuotas naujas 10 MW galios biokuro katilas, ir nuo šiol čia šilumą bus galima gaminti vien tik iš biokuro (“Spauda: Šilutėje – europietiško lygmens šilumos jėgainė”).

Rašyti komentarą