Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė pasirašė sutartį su Lietuvos mokslų akademija

Publikuota: 2010 birželio 04 Kategorija: Aktualijos

Šilutės r. savivaldybės nuotr.Šilutės r. savivaldybės nuotr.

Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis, įgaliotas Šilutės r. savivaldybės tarybos, pasirašė Bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos mokslų akademijos prezidentu akademiku Valdemaru Razumu.

Sutarties preambulėje rašoma, kad abi šalys siekia plėtoti bendrą ateities viziją atitinkantį bendradarbiavimą tarp Lietuvos mokslų akademijos ir Šilutės r. savivaldybės bendruomenių, pripažįsta, kad bendros ateities vizijos pagrindas yra siekis sukurti išsimokslinusią, kūrybišką, modernią ir pilietišką bendruomenę, trokšta svariai prisidėti prie Lietuvos valstybės klestėjimo.

Oficiali pasirašymo ceremonija vyko Lietuvos mokslų akademijos rūmuose, Vilniuje.

Tokias pat sutartis pasirašė dar trys savivaldybės: Anykščių rajono, Panevėžio ir Druskininkų miestų.

Už sutarties proceso koordinavimą paskirti Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Laužikas (Tarybos sprendimu), Lietuvos mokslų akademijos narys korespondentas, prof. hab. dr. Aleksandras Vasiliauskas ir Lietuvos mokslų akademijos narys korespondentas, mokslinis sekretorius Domas Kaunas, kuris renginio dalyvius informavo apie artėjantį Šilutės miesto 500 metų jubiliejų.

Savivaldybės meras V. Pozingis ir Administracijos direktorius Š. Laužikas sutarties pasirašymo proga Lietuvos mokslų akademijos prezidentui V. Razumui padovanojo irėmintą fotonuotrauką su Pamario krašto paukščiais ir Šilutės rajono savivaldybės herbą su atspaustais Lietuvos tūkstantmečio minėjimo bei Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo dvidešimtmečiui paminėti ženklais.

Renginio dalyviai išklausė 2009 metų Lietuvos premijos laureato, filosofo, Vilniaus universiteto prof. habil. dr. Zenono Norkaus pranešimą “Ar jau atėjo penktoji “Kondratjevo žiema?” Tai teoriniai bei moksliniai pamąstymai apie recesijas, pakilimus pasaulinėje ekonomikoje.

Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo minėtų savivaldybių delegacijos, mokslininkai, aukštųjų mokyklų dėstytojai. Šilutės rajono savivaldybės delegacijoje buvo Savivaldybės meras V. Pozingis, Administracijos direktorius Š. Laužikas, Šilutės Fridricho Bajoraičio bibliotekos direktorė D. Užpelkienė, Šilutės muziejaus direktorė R. Šikšnienė ir Komunikacijos skyriaus vedėjas R. Eglinskas.

Sutarties pasirašymo dalyviai buvo pakviesti pažiurėti fotonuotraukų parodą “Lietuvos mokslų akademija šiandien”, padiskutuoti su žymiais Lietuvos mokslininkais.

Šilutės r. savivaldybės administracijos Komunikacijos sk. inf.

Rašyti komentarą