Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje atidarytas vasaros turizmo sezonas

Publikuota: 2013 gegužės 21 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

Šilutės turizmo informacijos centro nuotr.Šilutės turizmo informacijos centro nuotr.

Šiemet turistinio sezono pradžiai pažymėti buvo surengtas plaukimas baidarėmis Šyšos upe. Maršrutas, kurio ilgis apie 5 km, vingiavo per Šilutės miestą.

Į plaukimą galėjo registruotis visi norintys, tačiau pasisekė tik tiems, kurie suskubo anksčiau užsiregistruoti.

Po trumpo instruktažo, apsirengę liemenėmis ir apsiginklavę irklais, 52 žmonės išplaukė 27 baidarėmis. Plaukiojimo inventorių paskolino Šilutės baidarių centras, Laukevičių kaimo turizmo sodyba „Rusnietis“ ir Kintų kaitų klubas.

Žygio dalyviai finišavo Šilutės mažųjų laivų uoste, kur jų laukė antroji renginio dalis.

Šilutės turizmo informacinio centro skyriaus vadovas Edvardas Judžentis uosto kavinėje pristatė šiais metais sukurtą mobilią programėlę „Nemuno deltos žemėlapis“. Programėlę užsakė asociacija „Nemuno deltos namai“, o ji sukurta bendradarbiaujant su Šilutės turizmo informacijos centru.

„Nemuno deltos žemėlapis“ – tai mobiliesiems įrenginiams pritaikytas interaktyvus žemėlapis. Jame tiksliomis koordinatėmis sužymėti turistiniai, lankytini ir kiti svarbūs objektai, jie išskirti skirtingomis spalvomis ir piktogramomis. Programa skirta Šilutės kraštui, mat jos pagalba galima susipažinti ne tik su Šilutės miestu, bet ir didžiąja Nemuno deltos regioninio parko dalimi.

Turistinius išteklius žymintys objektai suskirstyti į 5 grupes: apgyvendinimo, maitinimo, lankytinų vietų, pramogų ir kitų objektų, bei daugiau nei 70 objektų kategorijų. Informacija apie objektus pateikiama lietuvių, anglų ir vokiečių kalbomis, todėl šia programa galės naudotis ir užsienio turistai. Šis žemėlapis yra nemokamas, jį galima atsiųsti į mobilųjį įrenginį.

Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos projektų vadovė Aurelija Mikalauskienė supažindino su mokyklos vykdomais projektais, paragino nesustoti mokytis, semtis žinių, o dalyvauti įvairiuose projektuose skatino ne tik jaunimą, bet ir vyresniojo amžiaus žmones.

Nemuno deltos regioninio parko direkcijos specialistė Aurelija Jakštaitė pristatė naująjį lankstinuką apie regioninį parką. Šių lankstinukų galima įsigyti parko direkcijoje, Šilutės turizmo informaciniame centre, Rusnės salos etnokultūros ir informacijos centre.

Renginio pabaigoje visi dalyviai buvo pavaišinti žuviene (UAB „Kintai“) bei burnoje tirpstančiais pyragėliais (Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla).

Šilutės turizmo informacijos centro inf.

Daugiau nuotraukų: www.facebook.com/media/set/?set=a.349339465188477.1073741829.153046161484476&type=1

1 skaitytojų komentaras
buvo gera diena 2013 gegužės 22d., 15:2588.119.253.65

Buvo visai smagu. Geras sezono atidarymas. Gera reklama ir relaksas.
Atrodo, kad renginys pavyko.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą