Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nepatogūs žmonės

Publikuota: 2013 balandžio 09 Kategorija: Aktualijos, Rajone

D. Viliaus teigimu, santykiai su seniūne A. Oželyte pašlijo tuomet, kai bendruomenės centras 'Viltis' pradėjo domėtis vėjo jėgainių statybomis pamaryje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)D. Viliaus teigimu, santykiai su seniūne A. Oželyte pašlijo tuomet, kai bendruomenės centras 'Viltis' pradėjo domėtis vėjo jėgainių statybomis pamaryje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Arba velniop demokratiją!

„Neteisingi“ klausimai „teisingiems“ valdininkams pastarųjų dažnai suprantami kaip grėsmė jų pačių susikurtoms tarnystės valstybei ir jos žmonėms taisyklėms, ir jie, tie „teisingi“ valdininkai, padarys viską, kad „neteisingų“ klausimų išgirstų kuo mažiau, o juos keliančius teisybės ieškotojus pasistengs nuspirti į viešojo gyvenimo užribį.

Čia apie Vilkyčių bendruomenės centro „Viltis“ aktyvistus ir jų santykius su Šilutės rajono savivaldybe, ypač su jos vietininke Saugų seniūnijoje seniūne Anastazija Oželyte, kurių koloritas visu gražumu atsiskleidė pirmadienio pavakarę Vilkyčių mokykloje įvykusiame vietos bendruomenės susirinkime.

Užbėgant įvykiams už akių, būtina pažymėti, kad visur pernelyg garsiai pastaruoju metu besireiškiantis Jungtinio demokratinio judėjimo aktyvistas iš Šilutės Rimantas Jaruškevičius, atvykęs į šį susirinkimą neva palaikyti Vilkyčių bendruomenės centro „Viltis“ pirmininko kalvio Dariaus Viliaus, vietos gyventojų po kurio laiko buvo išprašytas iš salės su visais savo bendražygiais…

O dabar apie žadėtus santykius tarp „neteisingus“ klausimus keliančių teisybės ieškotojų iš Vilkyčių bendruomenės centro „Viltis“ ir „teisingos“ Saugų seniūnės A. Oželytės.

Nekyla ranka rašyti apie viską, kas dėjosi pirmadienio susirinkime, nes kai kurios detalės neteikia garbės nei D. Viliui, nei seniūnei A. Oželytei. Ypač pastarajai.

A. Oželytė kaltina D. Vilių, kuris neva apšmeižė ją viename Šilutės laikraštyje, teigdamas, kad jam niekaip nepavyksta prisikviesti pas save seniūnės. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

A. Oželytė kaltina D. Vilių, kuris neva apšmeižė ją viename Šilutės laikraštyje, teigdamas, kad jam niekaip nepavyksta prisikviesti pas save seniūnės. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Glaustai perfrazavus Vilkyčių bendruomenės centro „Viltis“ pirmininko žodžius, seniūnė A. Oželytė ignoruoja jų bendruomeninę organizaciją, nekviečia į susirinkimus, bendruomenei svarbius sprendimus priima nepasitarusi su ja, įvairiais būdais stengiasi išsisukti nuo tiesių atsakymų į bendruomenės keliamus klausimus: atsako taip, kad tik atsimuštų, arba nieko neatrašo, o vieną sykį netgi iš viso atsisakė priimti registruotą laišką…

A. Oželytė to neneigia, bet dėl savo santykių su Vilkyčių bendruomenės centru „Viltis“ atšalimo kaltina D. Vilių, kuris neva apšmeižė ją viename Šilutės laikraštyje, teigdamas, kad jam niekaip nepavyksta prisikviesti pas save seniūnės.

Tuo tarpu D. Vilius teigia, kad jų santykiai pašlijo, kai jo vadovaujamas bendruomenės centras pradėjo domėtis vėjo jėgainių statybomis pamario krašte…

Vilkyčių bendruomenės centras „Viltis“ jau kuris laikas teismuose bylinėjasi dėl vėjo jėgainių statybų pamaryje teisėtumo, pastaruoju metu aktyviai reiškiasi prieš skubotą skalūninių dujų žvalgybą ir gavybą Vakarų Lietuvoje, o neseniai įsivėlė dar ir į konfliktą su „Šilutės vandenų“ bendrove dėl Vilkyčiuose centralizuotai tiekiamo geriamojo vandens kokybės, kurio pasekmes dabar labai sunku prognozuoti. Mat pirmadienio susirinkime dalyvavęs UAB „Šilutės vandenys“ vadovas Alfredas Markvaldas, nors viešai ir pripažino, kad bendrosios geležies ir amonio kiekiai Vilkyčių gyventojams tiekiamame vandenyje higienos normoje nustatytas ribines vertes viršija kone du kartus, pareiškė, jog, jeigu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nustatys, kad tas vanduo žmogaus sveikatai nekenkia, jis visą medžiagą atiduosiąs advokatams.

UAB „Šilutės vandenys“ direktoriui užkliuvo kai kurie, jo žodžiais tariant, tendencingi ir melagingi teiginiai D. Viliaus kreipimesi į spaudą („Šilutės ETA Žinios“, „Aistros dėl geriamojo vandens”).

16 skaitytojų komentarų
AMoni Anerobi 2013 balandžio 9d., 18:0481.7.78.252

turėk gi kiek sarmatos, pagaliau, įduoti rūdimi apėjusią nešvarią medžiagą tunikai.
Žmogau, kalbama ne apie Jūsios personos amonitinę (mažne titnagas) sveikatą.
Tamystų andainykštė studija apie amonį, nitritą, nitratą gali privesti prie ŠNobelės, tęskite.
Tas Anerobis Amonijus jau andais matytas girdėtas, mat girdė Amono dėlei piramidžių
stangrumo (tai prototipo ištvirkėlio būta).
Ale iš tik mat, matytumėt – tokia tauta iškrito suvis…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 19

Atsakyti

Atitaisymas 2013 balandžio 10d., 15:0781.7.78.252

Tai būta replikos iš vietos į publikacijoje pateiktą UAB “Šilutės vandenys” vadovo gerb. Alfredo Markvaldo viešą kone dukart viršijimo pripažinimą ir galimą atsidavimą temidei,
Jojo žiniasklaidoje jau anksčiau pateiktų ditirambų ŠV. Amoniui kontekste ir adresuota
pačiAM AM, bet ne kitam.
Atsiprašant, laiškelis, dėl neįskaitomo antrašo bus nuklydęs į Lotynų kvartalą.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 10

Atsakyti

Žiaurus 2013 balandžio 9d., 18:1481.7.78.252

laukimas (tik neišsižiojus) pažadėtojo Valstybės MVT nustatymo, kad tas A Mon viršijimas
vertės neribina, kietą kietina, savivertę didina, tiesą tiesina, Fe’irį feirina tik beorėje erdvėje.
Moralas: prisigėrei- neik į orą… Fe (kone 2 kartus).

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 13

Atsakyti

Nuolankus 2013 balandžio 10d., 17:5181.7.78.252

Jūsios Ypatos Šv. AM tarnas, Idalgas iš Santa Fe, Jūsios arba tos gerbėjas, ištik tas pažadėtosios pagaliau laimės.
Jūsių antvelykiai linkėjimai su nepakarto josiomis rekomendacij omis Jumyse maloniai iš monytomis “Aistroje dėl geriamojo vandens” dar pastiprintos brangiausiuojo dar vėlesniu viešuoju pripažinimu vardan Tovaisingumo, veikia.
Ore nustojau amoliaus gert, tai Santa Kruzo nebreiks, apeinAM . StoJosi drūta sveikata.
Priėmiau Fesuriko vonias. Ydegis- ne-re-alus.
Kruizas- O, hamduo …
Pone NEPOnetiekė jau pasiuskite dar kur nors, toliau………patinka.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 6

Atsakyti

Ar iš tikro velnias juodas... 2013 balandžio 9d., 20:1478.61.43.185
Gal straipsnio autorius teisus. Tai tik detalės. Bet iš kur to pykčio gausa, ar demokratija netapo anarchija. Gerbiu poną Vilių, bet lazda perlenkta aiškiai, netaps gi vanduo geresnis, nebus nuardytos jėgainės, ir nesvarbu kas bus seniūnu. Manau reikia galvoti kaip tai pagerinti, teikti siūlymus ir galvoti plačiąja prasme – neieškoti teisesnių, nes ir patys dažnai nesame teisūs.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 3

Atsakyti

Anevas 2013 balandžio 9d., 22:0878.61.237.27
O kas tas D.Vilius?kiek klasių baiges?gal Šilutės rajone ,rimtesniu problemu spresti reikia?Saugu seniunei senai pensijoje buti,,,,,

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 9

Atsakyti

Joo 2013 balandžio 10d., 06:0688.118.241.51
Teisingai padarys kad medžiagą atiduos advokatams. Advokatai už mokestį pasakys, kad tą medžiagą reikia išmesti į šiukšliadėžę. Apsidžiaugs ir “Ekosevice” kad turės papildomų pajamų už šiukšlių išvežimą. Galutinis rezultatas teigiamas, pagyvės apyvarta, pradėsim geriau gyventi. Šlovė Markvaldui!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Budulis 2013 balandžio 10d., 09:47195.182.76.59
Nesiimsiu nei teisti, nei ginti, bet pamąstymas peršasi toks, kad jeigu žmogui viskas kelia įtarimus, visur mano tik blogį ir grėsmę, reikėtų gal pasikonsultuoti su psichiatru, galimai tai ligos pradžia. O tolerancijos ir susikalbėjimo reikia abiem pusėm. Tik pokalbyje gimsta atsakymai ir darosi aiškesnė situacija.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 4

Atsakyti

Gyventojas 2013 balandžio 10d., 15:1178.61.91.249
O kaip bendrauti, jei į kalbas neina, laiškus gražina neatplėštus, terorizuoja ir grąsina…???

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 8

Atsakyti

Marytė 2013 balandžio 12d., 07:4484.15.118.233

Šaunuolis Vilius saugu seniunė senai turi ilsėtis pensijoje,ji tikrai nenori gyventojams pritarti, ji valdžiai pataikauja,bijo ,kad poilsin neišsiųstų,visiem nusibodo toks jos saldus rūpestis.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 7

Atsakyti

Siaip zmogus 2013 balandžio 14d., 22:4678.61.216.178
Gynyba del artimuju yra svarbu. Piktumu galop galima laimeti piktus darbus, vieta po saule lygiai taip kaip ir samoningai ar nesamoningai nesistengiant del gerio. Bet kol neapsikabinsim pripazindami, kad visi esam silpni ir klystam – laimesim tik maista kandims ir kirminams. Pakeiskim kovos priemoniu arsenala ir laimekim nesunykstancia zinia.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

:) 2013 balandžio 15d., 07:4388.119.253.65
Budulis, atrodo, bus pataikęs. Mūse, mūsyse, kas daugiau rėkia -to ir tiesa. Gal reiktų baigti su tokia praktika ir mokytis kalbėti normalia kalba, paremiant savo nuomonę argumentais, o ne pykčiu ir/arba šaulsmu…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

bendruomenė 2013 balandžio 15d., 13:2478.61.91.249

Tai kad vienintelė kuri pyko – tai seniūnė.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

:) Melagėlis? 2013 balandžio 15d., 14:0188.119.253.65

O! Vadinasi straipsnio autorius apsimelavo rašydamas apie išprašytus svečius?! :)

Kažkaip iki šiol nepastebėdavau – dabar skaitysiu atidžiau :)

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

vilkytiškis 2013 balandžio 15d., 15:0184.15.183.80

Nea, svečiai buvo išvaryti…

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

G. 2013 balandžio 16d., 18:5178.157.91.149
Kai menininkai pradeda kištis ir komentuoti apie tokius rimtus dalykus kaip skalūnai, juokas/gailestis ima. Toje srityje nieko neišmano, užtat jaučiasi galintys kalbėti už visus miestelio gyventojus. Kiek kalbėjau su vilkytiškiais, niekam netrukdo vėjo jegainės (o jam matai ūžia). Jei darai laiptų rėmus- daryk toliau.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą