Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

V. Kainovaičio byla: tyrimas nutrauktas

Publikuota: 2013 kovo 22 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Kainovaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Kainovaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Galimu viešųjų ir privačių interesų konfliktu kaltintas Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Vladas Kainovaitis atsipirko atsistatydinimu iš Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) stebėtojų tarybos ir viešu atsiprašymu dėl neva netyčia nuo Savivaldybės tarybos nuslėptos informacijos apie PSPC komercinį sandorį su UAB „Statyk pats“, kurioje jis pats eina vadovaujančias pareigas ir yra vienas iš šios bendrovės savininkų.

V. Kainovaitis šią savaitę pateikė Savivaldybės tarybos sekretoriatui atsistatydinimo iš PSPC stebėtojų tarybos pareiškimą. Jau yra parengtas ir sprendimo projektas dėl Šilutės PSPC stebėtojų tarybos sudėties pakeitimo, kuris turėtų būti svarstomas Tarybos posėdyje kitą ketvirtadienį.

Atsižvelgusi į tai, Šilutės r. savivaldybės Etikos komisija (toliau – Etikos komisija) vakar, kovo 21 d., nusprendė nutraukti V. Kainovaičio veiklos tyrimą. Pastarasis įpareigotas Savivaldybės tarybos posėdyje viešai atsiprašyti dėl nuslėptos informacijos apie Šilutės PSPC sutartį dėl prekių pirkimo su UAB „Statyk pats“. „Šilutės ETA Žinias“ apie tai informavo Etikos komisijos pirmininkas, Savivaldybės tarybos narys Juozas Sauspreškis.

Šilutės Etikos komisiją ištirti V. Kainovaičio veiklą įpareigojo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK), gavusi skundą iš buvusios Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos „tvarkietės“ Dainoros Butvydienės.

Pastaroji pranešė VTEK, kad V. Kainovaitis, būdamas Šilutės PSPC stebėtojų tarybos nariu, neinformavo Savivaldybės tarybos apie prekių pirkimo sutartį tarp PSPC ir UAB “Statyk pats”, kurioje pats eina komercijos direktoriaus pareigas.

Tačiau Etikos komisija nusprendė kitaip: prieš savaitę įvykusiame posėdyje ji pati pasiūlė V. Kainovaičiui atsistatydinti iš PSPC stebėtojų tarybos, kad būtų galima nutraukti jo veiklos tyrimą. Daugiau str.: „V. Kainovaičio byla: ir vilkas sotus, ir avis sveika?“

Susijęs str.: „Dainoros kerštas“

Rašyti komentarą