Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dainoros kerštas

Publikuota: 2013 vasario 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Kainovaitis perduotas etikos sergėtojams. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Kainovaitis perduotas etikos sergėtojams. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Komskio „tvarkiečiai“ užsimojo prieš pernai vasarą, per Šilutės valdžios perversmą, nuo jų atskilusį Šilutės r savivaldybės tarybos narį.

Iš Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų praeitą vasarą išprašyta ir prieglobstį Pagėgių savivaldybėje netrukus vėl radusi „tvarkietė“ Dainora Butvydienė prie jos išvarymo iš Šilutės olimpo prisidėjusį buvusį bendrapartietį Tarybos narį Vladą Kainovaitį apskundė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (toliau – VTEK) dėl to, kad pastarasis, anot pareiškėjos, būdamas Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) stebėtojų tarybos nariu, neinformavo Savivaldybės tarybos apie prekių pirkimo sutartį tarp PSPC ir UAB “Statyk pats”, kurioje pats eina vadovaujančias pareigas.

V. Kainovaičiui visa tai primena utėlių ieškojimą plikoje galvoje. Anot jo, sutartis tarp Šilutės PSPC ir UAB „Statyk pats“ dėl prekių pirkimo buvo sudaryta anksčiau nei jis buvo Tarybos paskirtas į PSPC stebėtojų tarybą, o jos pirmininku tapo vos prieš du mėnesius, kai šių pareigų atsisakė liberalsąjūdietis Jonas Purlys, todėl jokio interesų konflikto šioje situacijoje jis neįžvelgiantis.

Tarybos nario teigimu, kai politiniai oponentai pradėjo kabinėtis prie jo dėl tos nelemtos sutarties, jis buvo pareiškęs norą pasitraukti iš PSPC stebėtojų, tačiau tam paprieštaravę kolegos iš Savivaldybės valdančiosios daugumos – esą ir jie čia neįžvelgė jokio viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Kaip ten bebūtų, paskutinį žodį šioje istorijoje turės tarti etikos sargai: iš pradžių Šilutės r. savivaldybės tarybos etikos komisija, kuriai VTEK pavedė įvertinti V. Kainovaičio elgesį, paskui ir pati VTEK.

Beje, V. Kainovaitis, be kita ko, yra ir Šilutės r. savivaldybės tarybos etikos komisijos narys.

Primename, kad per valdžios perversmą praeitų metų birželio 13 d. nuo Seimo nario Kęsto Komskio globojamų Šilutės „tvarkiečių“ kartu su V. Kainovaičiu atskilo ir Daiva Žebelienė. Tą pačią dieną ji buvo išrinkta į Savivaldybės merus vietoj žaliojo valstiečio Virgilijaus Pozingio.

7 skaitytojų komentarai
Nepartinis 2013 vasario 20d., 11:0288.118.191.58
Keista autoriaus pozicija. Pareiškėja apskundė už tai, kad jis NEINFORMAVO tarybos prieš paskiriant apie prekių pirkimo sutartį. Žinoma kad kiti tarybos nariai nieko čia neįžvelgė, nes Kainovaitis yra “savas” ir gali daryti ką nori. Nematau jokio keršto, bet matau teisingą poziciją: Tai ar Kainovaitis ką nors pažeidė pasakys VTEK. Bus padėtas taškas ir dėl to nebebus jokių abejonių kaltas ar ne dėl šito klausimo. Jeigu autorius užima tokią poziciją galima daryti prielaidą kad jis yra korupcijos šąlininkas.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 19 Thumb down 19

Atsakyti

partinis 2013 vasario 20d., 12:0684.15.179.251
Užuodžiu TT…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 2

Atsakyti

Je 2013 vasario 20d., 18:1978.61.3.232
Nuuuuuuuuuuu… ir laigo ši kumelaitė iš vieno kaimo į kitą užsiiminėdama pasubinotine ,,veikla”.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 6

Ema 2013 vasario 20d., 11:2682.135.211.234
Užuojauta Dainorai….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 8

Atsakyti

karolis 2013 vasario 20d., 12:1788.118.206.35
Na va gerietis vladukas neatsilaike pagundai pasisildyti valstybiniais pinigeliais? Bet va tik bedele ispuole – silutes PSPC prasiko gi savo kauptus milijonus ukio banke… Tai dabar jau nebebus ir prie geriausiu noru is kokiu pinigu pirkti tu statybiniu medziagu….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 10

Atsakyti

D.P. 2013 vasario 20d., 18:5878.61.76.156
Tikrai keista autoriaus pozicija, jaučiasi tendencija aukštinti ir ginti valdančiąją daugumą. O turėtų būti neutralu, manau reiks ignoruoti šį tinklapį.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 15

Atsakyti

Klausimėlis 2013 vasario 21d., 08:4188.119.138.11
Apskritai ar etiška prekybos komercijos direktoriui eiti rajono politiko pareigas? Lygiai tai pat kaip ir statybos įmonių vadovui ar savininkui. To kios pareigos nesuderinamos su teisingu atstovavimu rajono žmonių interesams. Nebūna vilkų, kurie neėstų ėrienos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą