Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Estakados projektas: ir vėl „šiemet“?

Publikuota: 2013 sausio 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – LAKD) direktoriaus pavaduotojo Petro Tekoriaus nuomone, pinigų prieš dvejus metus skandalingai nutrauktiems kelio iš Šilutės į Rusnę estakados projektavimo darbams užbaigti gali būti skirta dar šiemet. Tačiau iš kur vėliau reikės paimti kone 30 mln. litų jos statybai? – klausė vienas iš LAKD vadovų pirmadienio posėdyje Šilutės rajono savivaldybėje.

Anot P. Tekoriaus, visų Lietuvos tiltų priežiūrai ir remontui šiems metams skirta viso labo apie 30 mln. litų (tai bent sutapimas! – red. pastaba), todėl pinigų iš šios biudžeto „eilutės“ estakados statybai tikrai nebus. Kadangi estakados projektas ekonomiškai nepagrįstas – investuoti milijonai vargu ar kada nors atsipirks, – tai ir paramos iš taip vadinamos ES kelių programos niekas neskirs. Nebent LR Vyriausybė ir Seimas nuspręstų estakados statybą finansuoti iš Valstybės investicijų programos, o gal atsiras galimybė gauti paramą iš kitų – gamtosauginių ar socialinių ES programų.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Žodžiu, klausimų dar vis daugiau nei atsakymų. Bet ne vien tik dėl milijonų estakados statybai. Šiandien dar niekas negalėjo tiksliai pasakyti, kaip organizuoti tolesnį estakados projektavimą, kiek tai kainuotų, kokios apimties turėtų būti viešasis pirkimas ir kita. LAKD atstovai pažadėjo, kad dėl to išsiaiškins ir raštu praneš Šilutės r. savivaldybei.

UAB „Tiltų ekspertų centras“ projektų vadovės Odetos Jokubauskienės teigimu, prieš teismui nutraukiant projektavimo darbus, buvo spėta atlikti maždaug pusę darbo (už tai sumokėta 250 tūkst. Lt – red. pastaba). Tam, kad projektuotojai galėtų tęsti darbą, reikia atnaujinti sutartį (ir skirti pinigų – red. pastaba).

Estakada būtų gelžbetoninė, 457 metrų ilgio (su paaukštintais privažiavimais iš abiejų galų – 767 m).

Toliau ją projektuojant siūlyta atsižvelgti į tai, kad kelias į Rusnę ateityje bus rekonstruojamas, be kita ko, paaukštinant ir praplatinant jo sankasą.

Pirmadienio posėdyje Šilutės r. savivaldybėje, be jau minėtų LAKD direktoriaus pavaduotojo ir projekto vadovės, taip pat dalyvavo LAKD skyriaus vedėjas Gediminas Viršilas, VĮ „Klaipėdos regiono keliai, direktorius Petras Kaučikas, Šilutės kelių tarnybos viršininkas Algirdas Jakubauskas ir Šilutės hidrometeorologijos stoties viršininkas Igor Osadčij. Savivaldybei atstovavo visi politiniai vadovai – merė Daiva Žebelienė, jos pavaduotojai Šarūnas Laužikas ir Algirdas Balčytis, administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis su savo pavaduotojais Vygantu Kamarausku bei Alvidu Šimelioniu, taip pat Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos bei Ūkio skyrių vedėjai Romualdas Renčeliauskas ir Sigitas Šeputis, Tarybos narys Edvardas Vitkauskas, Šilutės ir Rusnės seniūnai Raimondas Steponus ir Dalia Drobnienė.

Primename, kad viešą pažadą išjudinti estakados projektavimą ir statybą iš mirties taško yra davęs pats LR Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.

Rašyti komentarą