Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žuvininkystė: aistros dėl ES milijonų rimsta

Publikuota: 2012 spalio 01 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono ir Neringos savivaldybių tvarios žuvininkystės plėtros strategiją įgyvendinančią VšĮ „Pasienio žuvys“ iš jos veiklą vos nesužlugdžiusios dalininkų interesų klampynės ištraukė „saliamoniškas“ sprendimas skirti daugiau pinigų pirmam kvietimui ir iš naujo vertinti Vietos projektų atrankos komiteto atmestas paraiškas.

Konfliktas įsiplieskė šių metų birželį, kai VšĮ „Pasienio žuvys“ Vietos projektų atrankos komitetas, galimai vadovaudamasis siaurais asmeniniais interesais, o ne pirmumo balais išreikštu gautų paraiškų tinkamumu finansuoti, savaip paskirstė ES milijonus: dvi aukščiausio nepriklausomų ekspertų įvertinimo sulaukusios paraiškos buvo atmestos, tuo tarpu kai kurie projektai su žymiai mažesniais pirmumo balais buvo pripažinti tinkamais finansuoti.

Iš karto po šio posėdžio VšĮ „Pasienio žuvys“ direktorė Edita Narevičiūtė iš komiteto sprendimais nepatenkintų pareiškėjų sulaukė perspėjimų, kad bus kreipiamasi į teismą. Iškilo grėsmė, kad gali būti sustabdytas paramos mokėjimas tvarios žuvininkystės plėtros Lietuvos pamaryje strategijai įgyvendinti.

Tačiau VšĮ „Pasienio žuvys“ ir iš šios padėties rado išeitį: Valdybos sprendimu, trys paraiškos bus vertinamos iš naujo, dar tiek pat dalyvaus naujoje atrankoje.

Iš viso buvo pateikta 17 paraiškų finansinei paramai gauti pagal Šilutės rajono ir Neringos savivaldybių tvarios žuvininkystės plėtros strategiją, kuriomis buvo prašoma beveik dvigubai didesnės pinigų sumos (per 2,3 mln. litų) nei buvo skirta pirmam kvietimui – 1,482 mln. Lt. VšĮ „Pasienio žuvys“ Vietos projektų atrankos komitetas tinkamais finansuoti tuomet pripažino 12 projektų.

VšĮ „Pasienio žuvys“ direktorės E. Narevičiūtės teigimu, Nacionalinės mokėjimų agentūros direktorius jau yra pasirašęs įsakymą dėl finansinės paramos skyrimo 11 projektų. Vienas iš jų – Šilutės rajono savivaldybės administracijos organizuojamas respublikinis žuvienės čempionatas – jau įgyvendintas, trys žvejybos verslo plėtros projektai vykdomi šiuo metu. Netrukus turėtų būti pasirašytos sutartys ir dėl likusių 7 projektų finansavimo.

Praeitą savaitę įvykusiame VšĮ „Pasienio žuvys“ neeiliniame visuotiniame dalininkų susirinkime išrinkta nauja šios viešosios įstaigos valdyba: iš pasiūlytų 13 kandidatūrų dalininkai patvirtino 11, 12 – tas bus renkamas vėliau.

E. Narevičiūtė tikisi, kad su naujos sudėties valdyba VšĮ „Pasienio žuvys“ administracijai geriau seksis dirbti.

Šilutės rajono ir Neringos savivaldybių tvarios žuvininkystės plėtros strategijai skirta daugiau kaip 6 mln. litų parama.

Susiję str.: “Europos milijonų dalybos Lietuvos pamaryje pakvipo teismu”

Ne į temą

Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, šį pirmadienį, Šilutės senjorams buvo surengtas koncertas, merė Daiva Žebelienė juos vaišino arbata.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą