Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės merui teks pakentėti

Publikuota: 2010 vasario 23 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Šilutės r. savivaldybės saugaus eismo komisiją (toliau – SEK), pakartotinai išnagrinėjusi rajono mero Virgilijaus Pozingio pageidavimą uždrausti statyti automobilius prie Dariaus ir Girėno g. 5 – to namo, nusprendė netaikyti ten naujų eismo apribojimų, kol nebus įrengta aikštelė to namo gyventojų mašinoms.

Apie mero užgaidą pašalinti gyventojų automobilius iš Dariaus ir Girėno gatvės, kad netrukdytų jam vairuoti į darbą Savivaldybėje, “Šilutės ETA žinios” rašė vasario 11 d. str. “Automobilių eismą Šilutėje reguliuoja meras”.

Praeitą ketvirtadienį SEK pakartotinai rinkosi svarstyti šio reikalo. Kadangi Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus nepasirūpino pakviesti į posėdį Dariaus ir Girėno 5 -  to namo gyventojų atstovų (nors SEK ir buvo jam davusi tokį įpareigojimą – red. pastaba), komisija be jų priėmė sprendimą uždrausti statyti ten automobilius darbo valandomis nuo birželio 1 d.

Minėto daugiabučio gyventojai, iš nuogirdų sužinoję apie tokį komisijos sprendimą, per savaitgalį surinko per 30 parašų, o pirmadienį Savivaldybėje ir miesto seniūnijoje užregistravo raštą, kad prieštarauja SEK priimtam spredimui. Tą pačią dieną SEK vėl rinkosi į posėdį. Tačiau prieš kelias dienas priimto sprendimo nepakeitė.

Komisijos pirmininkas, Šilutės r. savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas informavo “Šilutės ETA žinias”, kad seniūnas pats pasiūlė pasirūpinti įrengti automobilių aikštelę priešingoje gatvės pusėje, priešais ginklų parduotuvę, iki birželio 1 d. Esą dieną žmonės galės palikti savo mašinas aikštelėje, o vakare niekas nedraus parvairuoti jas arčiau namų.

Tačiau, anot R. Renčeliausko, jeigu seniūnas vėluos su aikštelės įrengimu, tai draudimas statyti mašinas po Dariaus ir Girėno g. 5 – to namo langais irgi bus atidėtas vėlesniam laikui.

Apie SEK sprendimą R. Renčeliauskas žadėjo raštu informuoti to namo gyventojus.

Rašyti komentarą