Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės meras imasi reguliuoti automobilių eismą

Publikuota: 2010 vasario 11 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Automobiliai prie Dariaus ir Girėno g. 5 - to namo labiausiai trukdo Šilutės valdžiai. (O. Lidžiaus nuotr.)Automobiliai prie Dariaus ir Girėno g. 5 - to namo labiausiai trukdo Šilutės valdžiai. (O. Lidžiaus nuotr.)

Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus, vykdydamas rajono mero Virgilijaus Pozingio pageidavimą, raštu kreipėsi į rajono saugaus eismo komisiją (toliau – SEK) su prašymu uždrausti statyti mašinas prie Dariaus ir Girėno g. 5 – to namo (buvęs bedrabutis), kad nebūtų trikdomas automobilių eismas.

Seniūno prašymą SEK nagrinėjo šį ketvirtadienį. Posėdžio metu ir paaiškėjo, kad eismo saugumas Dariaus ir Girėno gatvėje labiau už seniūną rūpi rajono merui V. Pozingiui.

Būtent mero pageidavimą uždrausti gyventojams statyti mašinas sau po langais R. Steponkus ir vykdė, kreipdamasis į komisiją, kuriai vadovauja Šilutės r. savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

R. Steponkaus pavaduotojas, SEK narys Algirdas Ivanauskas, nors iš pradžių irgi parodė lojalumą merui, bet vėliau įžvelgė ir grėsmę, kad naujas automobilių eismo apribojimas Dariaus ir Girėno g – je gali sukelti 5 – to namo gyventojų pasipiktinimą.

Todėl buvo nuspręsta neskubėti su galutiniu sprendimu, bet pirma apsvarstyti visas galimybes, kur nukreipti žmonių automobilius iš gatvės, kartu su minėto daugiabučio gyventojų atstovais.

Komisijos posėdyje buvo aptarta vienintelė galimybė, kur to daugiabučio gyventojai galėtų statyti savo mašinas, – tai aikštelė priešingoje gatvės pusėje su seniai mašinų išvažinėtu žaliuoju plotu šalia jos.

Užtat meras V. Pozingis, pasirodo, yra apgalvojęs daugiau variantų, kaip išspręsti automobilių parkavimo problemą Dariaus ir Girėno g – je. Pasak jo – “Šilutės ETA žinios” su meru kalbėjo telefonu, – aikštelė tarp minėto daugiabučio ir Savivaldybės priklauso ir tam namui. Tačiau dieną ja daugiau naudojasi Savivaldybės darbuotojai ir interesantai, kurie užtveria kelią gyventojams iš aikštelės išvažiuoti.

Šią problemą, anot mero, galėtų išspręsti antras įvažiavimas į aikštelę. Tada žmonės galėtų statyti ten mašinas bent dviem eilėmis ir įšvažiuoti iš jos niekieno nekliudomi. Esą antras įvažiavimas jau yra suprojektuotas, miesto seniūnui lieka pasirūpinti, kad jis būtų įrengtas.

Meras neprieštarautų, kad daugiabučio gyventojai naudotųsi ir aikštele prie garažų su Savivaldybės archyvu. Bet ar tokiems pasiūlymams pritars gyventojai? Tai turėtų paaiškėti kitą ketvirtadienį, kai SEK vėl rinksis į posėdį.

Šilutės seniūnas įpareigotas pasirūpinti, kad į posėdį ateitų bent 3 – 4 Dariaus ir Girėno g. 5 – to namo gyventojai.

1 skaitytojų komentaras
Edvardas 2010 vasario 11d., 19:4778.59.14.135

Gatvės iš tikrųjų yra skirtos judėjimui, stovėjimo aikštelės – stovėjimui. Na, kodėl pačiai valdžiai nepakrutinus ūso. Dariaus ir Girėno gt. Nr.5 gyventojai turi kieme didžiulę teritoriją, joje tilptų ir Savivaldybės transportas. Reikia tik sniegą nuvalyti, laikinai ženklą pastatyti gatvėje susto9ti ir stovėti draudžiama, nurodyti rodyklėmis, kur reikia statyti automobilius, o kai vairuotojai pripras išasfaltuoti kiemą.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą