Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės seniūnui patarėjai nereikalingi

Publikuota: 2010 vasario 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

R. Steponkui (už stalo galo) seniūnaičių patarimo nereikia.R. Steponkui (už stalo galo) seniūnaičių patarimo nereikia.

Raimondas Steponkus, Šilutės seniūnas, ūkinius reikalus derina tik su mažai kam žinoma seniūnijos bendruomenės taryba (suprantama, ir su rajono valdžia), o seniūnaičius, kurie pagal įstatymą yra tikrieji bendruomenės atstovai reikaluose su vietos valdžia, tik informuoja apie jau priimtus sprendimus.

Penktadienį “Šilutės ETA žinios” rašė apie vasario 18 d. įvykusią Šilutės seniūnijos seniūnaičių sueigą, kuri išrinko savo atstovą į rajono seniūnaičių sueigą (str. “Šilutei rajono sueigoje atstovaus R. Jovaiša”).

Seniūnaičių pageidavimu R. Steponkus jiems trumpai pristatė šių metų seniūnijos veiklos planą. Sueigos nariams užkliuvo seniūno planai (jeigu kelių fonde bus užtektinai pinigų – red. pastaba) pakloti naują asfalto dangą Verslo gatvėje, toje jos dalyje (apie 93 m ilgio atkarpa), kuria naudojasi vien tik Šilutės šilumos tinklų bendrovė, jos klientai, kartais – rajono valdžia ir pats seniūnas.

Seniūnaičiai siūlė šį rūpestį ir išlaidas perleisti šilumos tiekėjams, o sutaupytus pinigus geriau panaudoti kitoms duobėtoms gatvėms tvarkyti. Tačiau R. Steponkus atkirto, kad pritarimą visiems suplanuotiems darbams jis jau gavęs iš straipsnio pradžioje minėtos bendruomenės tarybos, o seniūnaičių sueigai veiklos planas teikiamas tik kaip informacija.

“Seniūnaitis turi teisę gauti savivaldybės institucijų parengtus teisės aktų projektus ir priimtus teisės aktus, susijusius su seniūnaitijos gyventojais, dalyvauti savivaldybės tarybos komitetų ir savivaldybės tarybos posėdžiuose, kai svarstomi klausimai, susiję su seniūnaitijos gyventojais, ir pareikšti seniūnaitijos gyventojų nuomonę apie poreikius ir interesus šiais klausimais, siūlyti problemų sprendimo variantus” (Vietos savivaldos įstatymas, 34 str., 5 p.).

Tačiau Šilutės seniūnas net nepasivargino įtraukti seniūnaičių pasiūlymo į sueigos protokolą, nors pastarieji to ir pageidavo.

1 skaitytojų komentaras
Tata 2010 vasario 23d., 14:2278.59.60.90

Akivaizdu, kad R.Steponkui savivalda kaip šuniui penkta koja. Taip kaip ir daugeliui kitu rajono seniunu. Jie patys pasistate neva savo patareju tarybas ir vaidina, kad tariasi su bendruomenes atstovais.

Seniunaičiai, kuriuos ko gero kas nors rinko, turetu tuctuojau pareikalauti, kad tokios seniunu tarybos atsistatydintu. Nes jau yra kas jas pakeicia.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą