Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip sukurti tinkamą miego aplinką kūdikiui?

Publikuota: 2024 sausio 23 Kategorija: Gyvenimas, Reklama, Verslas

Kaip sukurti tinkamą miego aplinką kūdikiui?Kaip sukurti tinkamą miego aplinką kūdikiui?

Budėjimas kas kelias valandas, nerimas dėl menkiausio triukšmo (ar jo nebuvimo), atidus mažylio judesio stebėjimas miegant… Nepasakėme jums nieko naujo: pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais kiekviena naktis jauniems tėvams yra išbandymas, o kiekviena miego minutė tampa brangi. Tad svarbu sukurti miegui palankią aplinką ir įdiegti sveikus įpročius, skatinančius ramų poilsį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Praktiniai patarimai, padėsiantys užmigdyti kūdikį

……….. Kūdikiui užmigti padedančios rutinos nustatymas

Miego režimas – tai įpročių rinkinys, padedantis kūdikiams psichologiškai pasiruošti poilsiui. Taigi miego rutinos nustatymas yra labai veiksmingas būdas padėti vaikui lengvai užmigti. Rutiną galite pradėti nuo atpalaiduojančios vonios. Vandens garsas padeda naujagimiams atsipalaiduoti, tad tai yra labai naudingas kūdikio miego skatinimo būdas. Paglostymas prieš miegą taip pat žada optimalų nakties miegą. Kontakto su jumis pakanka, kad kūdikis nusiramintų. Prie savo miego ritualo galite pridėti ne tik apkabinimą, bet ir lopšinę ar trumpos istorijos skaitymą. Jūsų balsas nuramina kūdikį ir padeda jam lengviau sugrįžti į saldžių sapnų šalį.

…….…..Miegui palankios aplinkos kūrimas

Taip pat svarbu sukurti idealią aplinką kūdikiui užmigti. Norėdami sukurti patogią aplinką, pasirūpinkite, kad kūdikio kambaryje būtų ramu ir jauku. Išjunkite visus garsaus triukšmo šaltinius ir vietoj jų rinkitės miegą skatinančią muziką. Kūdikio ramiam miegui taip pat svarbu pasirinkti lovą. Kad būtų patogu, rinkitės hibridinį čiužinį, nes jo kietumas suteiks gerą atramą augančiam kūdikio stuburui.

Apšvietimas miegamajame taip pat svarbus. Pravartu naudoti užuolaidas, kurios užgožia lauko šviesą, ir rinktis prislopintą apšvietimą, kad miegamajame nebūtų visiška tamsa vakaro metu. Taip pat reikėtų pasirūpinti, kad kambaryje, kuriame mažylis miega, būtų optimali temperatūra, kad naktimis nebūtų nei per karšta, nei per šalta. Galite naudoti oro drėkintuvą, kad aplinkos oras būtų komfortiškas.

…….…..Stimuliacijos vengimas prieš miegą

Daugelis jaunų tėvų yra linkę manyti, kad kūdikio varginimas prieš pat jį užmigdant užtikrins gerą nakties poilsį. Tai labai nepatikimi metodai, kurie, priešingai, gali dar labiau apsunkinti galimybę gerai pailsėti. Kiekvienas vaikas turi savo rėžimą, būdingą jo augimo poreikiams. Taigi, kad nesutrikdytumėte kūdikio miego ritmo, geriausia prieš miegą pamiršti stimuliuojančią veiklą, pavyzdžiui, triukšmingus žaidimus ar ekranus. Vietoj to atkreipkite dėmesį į naujagimio nuovargio požymius, pavyzdžiui, pasikartojantį žiovulį, irzlumą ir susidomėjimo aplinka praradimą. Pastebėję juos paguldykite kūdikį į lovą, kad jis kuo greičiau užmigtų.

.

.

Užsakymo Nr. 240123

Rašyti komentarą