Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės savivaldybė – pažangiausia Klaipėdos apskrityje

Publikuota: 2011 liepos 15 Kategorija: Aktualijos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Antrąją kadenciją baigianti LR Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė parengė informaciją apie šių metų pirmojo pusmečio veiklą. Iš jos matyti, kad Šilutės r. savivaldybėje per šį laikotarpį buvo geriausiai įgyvendinami Respublikos įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai, o čia priimti teisės aktai mažiausiai prieštarauja LR Konstitucijai, įstatymams ar Vyriausybės nutarimams.

Per 2011 m. pirmąjį pusmetį Vyriausybės atstovo tarnyba nustatė, kad Klaipėdos apskrities savivaldybių administravimo subjektai priėmė 49 teisės aktus, kurie prieštaravo Konstitucijai, įstatymams ar Vyriausybės sprendimams. Daugiausiai motyvuotų teikimų dėl teisės pažeidimų pateikta Palangos miesto ( 12) bei Klaipėdos (10) ir Skuodo (9) rajonų savivaldybėms, mažiausiai – Klaipėdos miesto (3) ir Šilutės rajono (4) savivaldybėms.

Šilutės r. savivaldybė sulaukė mažiausiai reikalavimų įgyvendinti įstatymus ar vykdyti Vyriausybės nutarimus – 6. Daugiausiai kartų drausmės reikalauta iš Neringos (20) ir Palangos miesto (18) savivaldybių. Visose septyniose apskrities savivaldybėse per pusmetį buvo išaiškinti iš viso 103 atvejai, kai buvo delsiama įgyvendinti įstatymus ar vykdyti Vyriausybės nutarimus.

Rašyti komentarą