Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Trumpo metražo filmai apie saugomas teritorijas – Youtube platformoje

Publikuota: 2023 vasario 20 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Stop kadras.Stop kadras.

Nauji trumpo metro filmai apie Lietuvos saugomas teritorijas jau sudėti į YOUTUBE platformą. Pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vykdomą projektą „Saugomų vertybių pažinimas ir informacijos sklaida” buvo sukurti trumpo metražo filmai apie nacionalinius ir regioninius parkus, valstybinius gamtinius ir kultūrinius rezervatus. Filmai skirti reprezentacijai, lankytojų centrams bei edukacijoms.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pagrindinis trumpų (5 minučių) filmų tikslas – supažindinti žiūrovą su kiekvieno valstybinio parko bei rezervato vertybėmis, lankomais gamtos ir kultūros objektais, pažintiniais takais, apžvalgos bokštais, unikaliomis kraštovaizdžio panoramomis, biologine įvairove…

Peržiūrėjęs filmą, žiūrovas turėtų suprasti – kokiu tikslu buvo steigiama saugoma teritorija, kas joje saugoma ir privalo būti išsaugota ateities kartoms.

Trumpo metro filmai buvo kuriami, naudojant dronus, kompiuterinę grafiką, archyvinius kadrus, taip pat pasitelkiant gamtininkų filmuotą medžiagą apie retas ir saugomas rūšis.

Filmams buvo keliamas pagrindinis uždavinys, kad juose būtų atskleista konkrečios saugomos teritorijos išskirtinė vertė. kad žiūrovams būtų aišku – kas ir kodėl saugoma.

Viso sukurta 41 trumpo metro filmas – apie visus nacionalinius ir regioninius parkus, valstybinius gamtinius bei kultūrinius rezervatus, taip pat biosferos rezervatą.

Visus minėtus filmukus apie saugomas teritorijas nuo šiol galite rasti YOUTUBE platformoje, paspaudus šią nuorodą.

vstt.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą