Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Įgyvendintas projektas „H. Šojaus herbariumo studija’22“

Publikuota: 2022 rugsėjo 19 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Šilutės Hugo Šojaus muziejuje nuo rugsėjo 22 d. iki spalio 22 d. bus galima išvysti Dovilės Dagienės ir Kamilės Uždavinienės fotografijų parodą „H.ŠOJAUS HERBARIUMO STUDIJA’22“. Taip pat visi norintys rugsėjo 22 d. 15 val. bus pakviesti dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vilniaus fotografijos meno centras, siekdamas visuomenę supažindinti su fotografijos meno lauku, augalų ir herbariumų panaudojimu fotografijos procesuose, bei aktualizuoti jų pritaikymą meno ir mokslo praktikoje, bendradarbiaujant su Šilutės Hugo Šojaus muziejumi, įgyvendino projektą „H. Šojaus herbariumo studija’22“. Buvo skaitmeninamas ir tiriamas ilgus metus muziejuje saugotas nežinomos kilmės džiovintų augalų rinkinys, kuris siejamas su H. Šojaus ir E. F. Knoblauch vietovės botaniniais tyrimais. Siekiant aktualizuoti H. Šojaus sukauptą augalų archyvą, menininkės Dovilė Dagienė ir Kamilė Uždavinienė atliko meninį tyrimą: dirbo su archyvine medžiaga ir senaisiais analoginiais fotografijos procesais.

Siekiant pristatyti projekto rezultatus, Šilutės Hugo Šojaus muziejuje nuo rugsėjo 22 d. iki spalio 22 d. bus galima išvysti Dovilės Dagienės ir Kamilės Uždavinienės fotografijų parodą „H.ŠOJAUS HERBARIUMO STUDIJA’22“.

Taip pat visi norintys rugsėjo 22 d. 15 val. bus pakviesti dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose menininkė Dovilė Dagienė skaitys paskaitą apie organinius ir analoginius fotografijos procesus, o per praktinius užsiėmimus supažindins su antotipijos ir cianotipijos technika.

Antotipija – organinis alternatyvus fotografavimo procesas, kuomet fotografiniai vaizdai kuriami pagrindu naudojant augalus arba jų lapų sultis. Cianotipija – daugiau kaip 170 metų senumo fotografijų spausdinimo procesas, per kurį gaunami išskirtinės tamsiai mėlynos spalvos atspaudai. Šį procesą išrado mokslininkas ir astronomas seras Johnas Herschelis, o išpopuliarino botanikė Anna Atkins. Šiandien antotipijos ir cianotipijos technikas savo kūryboje naudoja daugybė menininkų.

www.silutesmuziejus.lt inf.

Rašyti komentarą