Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdžios noras glaudžiau bendradarbiauti rajono seniūnaičių nesužavėjo

Publikuota: 2011 birželio 09 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Ketvirtadienį Šilutės r. savivaldybėje įvyko pirmoji naujai išrinktų ir antrai dvejų metų kadencijai perrinktų rajono seniūnaičių sueiga.

Sveikinimo žodį visuomeniniams tarpininkams tarp vietos bendruomenių ir valdžios institucijų tarė Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis, administracijos direktorė Ida Vasiljevienė, mero pavaduotojas Vaidas Pavilonis ir be penkių minučių Tarybos sekretorius Jonas Jaunius.

Meras V. Pozingis sakė manantis, kad rajono valdžia turėtų glaudžiau bendradarbiauti su seniūnaičiais, dažniau rengiant susitikimus, kuriuose būtų aptariami vietos bendruomenėms rūpimi reikalai. Tačiau seniūnaičių pritarimo toks mero pasiūlymas nesulaukė.

Lygiai taip pat abejingai seniūnaičiai išklausė Socialinės paramos skyriaus vedėjo Alvido Šimelionio ir asociacijos „Lamatos žemė“ pirmininkės Editos Grinčinaitienės prašymus bendradarbiauti įgyvendinant socialinių paslaugų reformą ir vietos bendruomenių rengiamus projektus.

Vieną iš priežasčių, kodėl seniūnaičiai taip abejingai sutiko mero iniciatyvą, savo kalboje paminėjo V. Pozingio pavaduotojas. „Beveik visi jūs esate seniūnų prišnekinti tapti seniūnaičiais, – žodžių į vatą nevyniojo V. Pavilonis (kad būtų vykdomas vietos savivaldos įstatymas – red. pastaba). – Bet galbūt ateis laikas, kai už jūsų darbą bus mokama“, – baigdamas savo kalbą pridūrė vicemeras.

Tokius pat viltingus žodžius rajono vadovai kalbėjo ir prieš dvejus metus, kai į pirmają sueigą savivaldybėje buvo susirinkę praeitos kadencijos seniūnaičiai. Deja, nuo to laiko niekas nepasikeitė – seniūnaičiai, kaip buvo, taip ir liko visuomeniniais seniūnų patarėjais, kurių nuomonės, deja, dažniausiai niekas nepaiso.

Galbūt todėl antrai dvejų metų kadencijai ryžosi likti tik kiek daugiau kaip pusė iš 77 Šilutės rajono seniūnaičių.

1 skaitytojų komentaras
Vacka 2011 birželio 10d., 09:2678.59.44.222
senas valdžios išsijuokimas iš doresnių žmonių.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą