Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dovana miestui – akmeninė žuvelė metaliniais pelekais

Publikuota: 2011 gegužės 11 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Muziejaus direktorė R. Šikšnienė džiaugiasi puikia šilutiškio meistro dovana. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Muziejaus direktorė R. Šikšnienė džiaugiasi puikia šilutiškio meistro dovana. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės muziejus sulaukė naujo įspūdingo eksponato – šilutiškis statybininkas Antanas Andrijauskas antradienį atnešė stilizuotą miesto simbolį – žuvį, kurią pats padirbo iš lauko akmens ir metalo. Tai jo dovana miestui 500 metų nuo vietovės paminėjimo jubiliejaus proga.

A. Andrijauskui kalvystė – laisvalaikio pomėgis. Kaip ir medžio drožyba. Mintis padirbti akmeninį žuvelioką metaliniais pelekais sako jam kilusi po to, kai viename iš laikraščių perskaitė publikaciją, kviečiančią gyventojus padovanoti miestui savo svajonių žuvelę. O kadangi nežinojęs, kam konkrečiai savo dovaną įteikti, tai ir atnešęs į muziejų, – tokiam gražiam eksponatui ten tikrai atsiras vietos.

Akmeninė žuvelė – ne pirma A. Andrijausko dovana Šilutės muziejui. Pernai jis į muziejaus fondus perdavė maišelį su senais dokumentais, kurį remontuodamas Šilutės ligoninę aptiko paslėptą tarp sijų.

1 skaitytojų komentaras
Egle 2011 gegužės 11d., 16:1985.206.11.126
Graži dovana, sveikiname

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą