Sekite mūsų naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lsveikata.lt: grybai – baltymų užtaisas iš miško

Publikuota: 2019 rugpjūčio 05 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Įsibėgėjant vasariniam grybavimo sezonui į girias patraukia vis daugiau grybautojų. Miško gėrybėmis prekiaujama ir pakelėse. Grybų nauda sveikatai neginčijama, vis dėlto ne visada susimąstoma, koks jų paruošimo būdas pats maistingiausias, o koks – gali susargdinti, taip pat – ar pakelėse perkami grybai visada saugūs vartoti.

Be to, Lietuvoje auga mirtinai nuodingų grybų: į ūmėdes panašios žalsvosios musmirės, nuodingieji nuosėdžiai…

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ir skanu, ir sveika

Pasak VU ligoninės Santaros klinikų dietologo Edvardo Grišino, grybai – itin aukštą maistinę vertę turintis produktas: „Tai puikus skaidulų, mikroelementų šaltinis. Skaidulos naudingos virškinamajam traktui, be to, suteikia sotumo jausmą. Tai gali padėti su antsvoriu kovojantiems žmonėms. Grybai turi medžiagų, atsakingų už imuninės sistemos gerinimą, yra puikus prebiotikas, kuris skatina gerosios mikrofloros vešėjimą žarnyne. Tyrimai rodo, kad grybuose esančios medžiagos pasižymi antivirusinėmis savybėmis. Pripažinta grybų nauda kovojant su tokiomis ligomis kaip cukrinis diabetas, hipertenzija. Grybuose daug mikroelementų, pavyzdžiui, kraujotaką gerinančio kalio.“

Daugiau: lsveikata.lt: „Grybai – baltymų užtaisas iš miško“

Rašyti komentarą