Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dėl nedarbo mažinimo Vyriausybė konsultuosis su visuomene

Publikuota: 2011 kovo 29 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

LR Vyriausybė skelbia viešąją konsultaciją, kokiomis priemonėmis mažinti nedarbą ir skatinti naujų darbo vietų kūrimą.

Pateikti pasiūlymus kviečiami visi Lietuvos gyventojai, taip pat organizuotos pilietinės visuomenės grupės, socialiniai partneriai, verslo įmonių ir asocijuotų organizacijų atstovai bei įvairių sričių ekspertai.

„Nedarbas išlieka viena opiausių valstybės problemų. Turime toliau dėti dideles pastangas ne tik mažinant nedarbą, bet ir kuriant naujas darbo vietas. Kviečiame visuomenę išreikšti savo nuomonę ir teikti pasiūlymus, kokiais būdais valstybė, verslas ir gyventojai galėtų prisidėti prie nedarbo mažinimo šiais metais“, – sako Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Viešąją konsultaciją galima rasti Vyriausybės interneto puslapyje www.lrv.lt skiltyje „Kas naujo“ – http://www.lrv.lt/lt/veikla/viesosios-konsultacijos/. Ji veiks iki šių metų balandžio 30 dienos. Teikti savo pasiūlymus galima užpildant formą arba siunčiant elektroniniu paštu. Pasibaigus konsultacijai, visą apibendrintą medžiagą galima bus rasti Vyriausybės internetinėje svetainėje.

Pernai per Lietuvos darbo biržą įdarbinta daugiau nei 191 tūkst. darbo ieškojusių žmonių. Be to, dar beveik 13 tūkst. asmenų pradėjo individualią veiklą subsidijuojant ar dirbo viešuosius darbus.

Kaip teigiama Vyriausybės pranešime, pernai Vyriausybė priėmė keletą įdarbinimą lengvinančių sprendimų, kurie galioja ir šiais metais, skatino lankstesnį darbo santykių reguliavimą – priėmęs į darbą patirties neturinčių asmenų, darbdavys už šiuos asmenis metus gali nemokėti dalies socialinio draudimo įmokų, taikomos mokestinės lengvatos įdarbinant jaunimą, sudarytos lankstesnės galimybės dirbti su verslo liudijimais ir kt.

„Siekiant racionalizuoti struktūrą, sumažinti valdymo išlaidas ir didinti tiesiogiai klientus aptarnaujančių darbuotojų skaičių, pertvarkyta darbo biržų sistema. Taip pat pradėtas 87,9 mln. litų vertės projektas, skirtas nedarbui mažinti, darbo užmokesčiui subsidijuoti, mokymo paslaugoms teikti.

Įgyvendintos verslumo ir ekonominio skatinimo priemonės, padedančios kurti ir išlaikyti daugiau darbo vietų: paramą krizės metu gavo daugiau kaip 11 000 įmonių, jos pasinaudojo daugiau nei 3 mlrd. litų parama“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

lrv.lt

Rašyti komentarą