Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

ERASMUS+: tarptautinio bendradarbiavimo keliu – politinių procesų pažinimo link

Publikuota: 2019 balandžio 03 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos nuotr.Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos nuotr.

15 metų Šilutės Pamario pagrindinė mokykla dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Per tuos metus projekto dalyviai sužinojo apie atsinaujinančius energijos išteklius, tyrinėjo vietos teritorijas, kurios apipintos mistiniais padavimais ir legendomis, gilinosi ir patys kūrė kinestetinius mokymo(si) metodus. Kinestetinio mokymo metodus mokytojai ir dabar praktikuoja savo darbe, veda kinestetinio mokymo metodų seminarus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

2018-2020 projekto komanda dalyvauja naujame ERASMUS+ programos mokyklinio ugdymo tarpmokyklinės strateginės partnerystės tarptautiniame projekte „Raise Your Voice, Cross Your Borders“. Tai projektas apie jaunimo įtrauktį į politiką. Projekto šalys-partnerės – Portugalija, Olandija, Italija, Lenkija.

Dabartinis jaunimas nepakankamai dalyvauja politinėje veikloje. Jauni žmonės neranda sau vietos politikoje. Projektu siekiama suaktyvinti mokinių požiūrį į socialinius-politinius įvykius, parodyti, kad jie turi balsą politiniame gyvenime, mokomasi suburti žmones į organizaciją ir viešo kalbėjimo.

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos projekto komandoje dalyvauja 24 septintų – aštuntų klasių mokiniai. Prieš išvykstant į Portugaliją mokiniai susitiko su Šilutės raj. politikais. Mokinius domino tarybos veikla, jaunų žmonių skaičius ir iniciatyvumas taryboje, būtinos politiko savybės, viena iš projekto potemių „Politika ir jėga“.

Po šių susitikimų buvo sukurtas dokumentinis filmas, kurį projekto komandos nariai vežė pristatyti į Portugaliją.

Portugalijoje visos šalys pristatė savo sukurtus projekto logotipus, dalyvavo susitikime su meru Paredes merijoje. Lisabonoje, Portugalijos Švietimo ministerijos patalpose, imituojant Europos Parlamento modelį, vyko mokinių debatai. Didingame Portugalijos parlamente projekto dalyviai priimti net Senato Rūmuose, kur vyksta labai svarbių svečių priėmimai. Senato Rūmuose visos delegacijos susitiko su šiuo metu daugumą parlamente turinčios socialistų partijos atstovu. Kiekvienos šalies mokiniai šiam politiniam lyderiui papasakojo apie savo valstybės demokratijos raidą. Aplankytas prezidentūros muziejus ir stebėta labai ištaigi Bulgarijos prezidento priėmimo ceremonija.

Mokiniai ne tik pagerino politines žinias, bet ir grožėjosi Portugalijos miestais, Atlanto vandenynu, susipažino su Portugalijos istoriniu paveldu, įgijo naujų draugų, gerino bendravimo ir anglų kalbos įgūdžius.

Iveta Ambrulaitienė – projekto koordinatorė,
Vilma Jančauskienė – projekto vykdytoja

Užsakymo Nr. 190403

Rašyti komentarą