Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: maisto produktų kainos prekybos tinklų parduotuvėse

Publikuota: 2019 sausio 02 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

vmvt.lt nuotr.vmvt.lt nuotr.

Nuo šių metų pradžios specialiame tinklalapyje pradėta viešai skelbti oficiali informacija apie svarbiausių maisto produktų kainas, taikomas didžiuosiuose prekybos tinkluose.

Iki šiol svetainėje www.produktukainos.lt buvo viešinamos apibendrintos gaminių kainos, nenurodant konkretaus prekybos tinklo kainų. Dabar skelbiamos penkių didžiausių prekybos tinklų „Maxima LT“, „Palink“ („Iki“), „Norfos mažmena“, „Rimi Lietuva“ ir „Lidl Lietuva“ 20-ies produktų kategorijų kainos ir jų pokyčiai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tai yra: duonos ir grūdų produktų; mėsos, pieno gaminių, kiaušinių; aliejus ir riebalų, įvairių daržovių ir kt.

Jau netrukus planuojama kas savaitę skelbti ne tik produktų krepšelio kainas skirtingose parduotuvėse, bet ir informaciją, kokia tos kainos dalis atitenka produkcijos gamintojams ir prekybininkams. Taip pat planuojama atnaujinti tinklapio grafiką, padaryti jį labiau draugišką vartotojui.

Pagal patvirtintą metodiką prekybos tinklų parduotuvėse esančias kainas fiksuoja ir skelbia valstybės įmonė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Vyriausybės planas dėl priemonių prekybininkų konkurencijai didinti ir kainoms mažinti paskelbtas lapkričio pradžioje. Statistikos departamento duomenimis, praėjusį lapkritį kainos mažėjo 0,2 proc., o gruodį – 0,5 proc.

www.produktukainos.lt

zum.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą