Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vidaus vandenys – tik mėgėjiškai žvejybai

Publikuota: 2017 vasario 10 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

K. Mažeika (centre) kalba apie permainų būtinybę ne tik žvejyboje, bet ir žuvivaisoje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)K. Mažeika (centre) kalba apie permainų būtinybę ne tik žvejyboje, bet ir žuvivaisoje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

LR Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika kalba apie permainų būtinybę ne tik žvejyboje, bet ir žuvivaisoje.

Ketvirtadienio pavakarę Šilutės seniūnijos salėje įvyko krašto žvejų bendruomenės susitikimas su K. Mažeika ir Šilutėje į Seimą išrinktų parlamentaru Alfredu Stasiu Nausėda.

Daugiausia kalbėta apie žvejybos ir žuvivaisos reikalus, būtinybę stiprinti aplinkos apsaugą, kitus pamario krašto bendruomenei aktualius reikalus.

A. S. Nausėda.

A. S. Nausėda.

Tarp kitko, estakados prakeiksmas jau pasivijo ir A. S. Nausėdą. Pastarasis prisipažino, kad nors prieš rinkimus estakados ir nežadėjo, tačiau dabar jau ir jis užsidegė tuo projektu. Ir jam labai reikalingas K. Mažeikos palaikymas. Esą tai buvo viena iš priežasčių, paskatinusių pasikviesti Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką į Šilutę.

K. Mažeika savo pasisakyme daugiausia dėmesio skyrė žvejybai ir žuvivaisai. Anot jo, jau yra parengtas įstatymo projektas, kuriuo siūloma šalies vidaus vandenyse leisti tik mėgėjišką žvejybą. Žvejybos verslininkams liktų tik Baltijos jūra ir Kuršių marios. Tačiau ir ten žvejybą ketinama taip sureguliuoti, kad į šalies gilumą migruojančioms žuvims būtų sudarytos sąlygos patekti į upes.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Žvejybos mėgėjams komiteto pirmininkas žada vieno žvejo mėgėjo bilieto sistemą – esą būtų aiškiau ir paprasčiau. Jis taip pat kalba būtinybę labiau finansuoti žuvų išteklių atkūrimą, šiam reikalui skiriant didesnę iš žvejų surinktų pinigų dalį.

Tačiau, anot K. Mažeikos reikia siekti, kad valstybinės žuvivaisos įstaigos dirbtų efektyviau ir augintų tas žuvis, kurios turi paklausą – sterkus, ungurius ir kt.

Apie būtinybę gausinti esamus žuvų išteklius kalbėjo ir ichtiologijos mokslų daktaras Arvydas Švagždys bei žuvininkystės įmonių asociacijos „Lampetra“ pirmininkė Sigita Jakubauskienė.

Tik nereikia kaltinti ūkininkų dėl vandes telkinių biologinės taršos, sakė A. S. Nausėda. Esą Lietuvoje gyvulių tankis 10 kartų mažesnis už ES vidurkį, todėl, anot Seimo nario, amoralu kalbėti apie tai, kad mūsų gyvulių augintojai dėl visko kalti.

Reikia mažinti nendrių Kuršių mariose ir medžių upių pakrantėse, tuomet ir biologinės taršos vandens telkiniuose bus mažiau, įsitikinęs Seimo narys.

4 skaitytojų komentarai
tomis 2017 vasario 12d., 16:4778.61.84.129
ir Kuršių mariose turėtu nelikti pramoninės žvejybos, o tik rekreacinė…….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 6

Atsakyti

A.Š. 2017 vasario 13d., 08:5788.119.138.11

Kvailys tu Tomi, o gal tarnauji rusams. Kad tik jų laimikiai būtų didesni? Juk du trečdaliai Kuršių marių priklauso rusams o žuvys pasienio taisyklių nesilaiko.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

rol 2017 vasario 13d., 14:315.20.106.5

veiskim žuvis rusams, o patys valgykim karpius. O Švagždys pamokys kaip pinigų pasidaryt iš žuvivaisos.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Logika 2017 balandžio 3d., 10:28212.59.13.226

Kur pas jus logika ponai ?
Valtybė tai didžiulė įmonė. Kam pirkti iš kitų jeigu galime patys turėti-auginti. Gal nematėt kiek ungurys dabar kainuoja?

„rol“ manau nevisiems Lietuvoje griovius kasti, tegul dirba žmonės normalius darbus. Nes su tokiu griovių kasimu toli neisim… Arba grįšim tik rekrecinės žvejybos…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą