Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laisvės istorijos sklinda po Lietuvą

Publikuota: 2017 sausio 10 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Kiekvienas iš mūsų turime savo laisvę. Kiekvieno iš mūsų laisvė turi skirtingą istoriją. Kiekviena istorija turi vis kitą pasakotoją, kuriam galime garsiai ir užtikrintai pasakyti „ačiū“.

Kiekvienas žmogus, 1991 m. sausio įvykių metu skubėjęs ginti laisvės prie Televizijos bokšto, Aukščiausiosios Tarybos ar Spaudos rūmų, vykęs autobusais į sostinę, stovėjęs prie laužų ne vien Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose ar miesteliuose bei iš rankų nepaleidęs radijo imtuvo ir nuolat sekęs įvykius per televizorių, yra svarbus. Kiekviena laisvės istorija svarbi. Šių istorijų autoriai kasdien vaikšto tarp mūsų, sėdi šalia troleibusuose, rytais ruošia pusryčius, kasdien dirba įprastus darbus.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tokią žinią, artėjant sausio 13-ajai, skleidžia Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), organizuojanti socialinių tinklų akciją „Laisvės istorijos sklinda po Lietuvą“. Akcijos metu LiJOT visus kviečia užpildyti socialinius tinklus paprastų žmonių, dalyvavusių sausio įvykiuose, istorijomis: atrasti jas tarp savo artimųjų, draugų, mokytojų, kaimynų, ir dalintis socialiniuose tinkluose su žyma #LaisvėsIstorijos.

„Paklauskime, ką tomis dienomis veikė mūsų mamos ir tėčiai, kokioje Lietuvos, o gal pasaulio vietoje buvo mūsų kaimynai, ką tuo metu jautė mūsų kasdien sutinkami žmonės. Pagerbdami žuvusius Lietuvos laisvės gynėjus, kartais užmirštame, kad sausio 13-osios įvykiai palietė beveik visus Lietuvos gyventojus, nepaisant to, ar jie gynė laisvę Vilniuje, ar stovėjo prie laužų mažesniuose šalies miestuose“, sako LiJOT prezidentas Mantas Zakarka.

Norint paskleisti Lietuvoje laisvės istorijas, tereikia prakalbinti tuos, kurių dar niekas neišgirdo, sakyti jiems „ačiū“ ir dalintis šiomis istorijomis savo socialinių tinklų profiliuose.

LiJOT inf.

Rašyti komentarą