Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaltas

Publikuota: 2016 rugpjūčio 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

VTEK: V. Kainovaitis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)VTEK: V. Kainovaitis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK) nusprendė, kad Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Vladas Kainovaitis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimą vengti interesų konflikto, o jam iškilus – nusišalinti.

Tokį sprendimą VTEK priėmė trečiadienį, rugpjūčio 24 d., įvykusiame posėdyje.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė ir Antikorupcijos komisijos pirmininkė Sandra Tamašauskienė pranešė komisijai, kad V. Kainovaitis, būdamas UAB „Statyk pats“ akcininku, nenusišalino savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijoje svarstant minėtos bendrovės pareikštą pretenziją Šilutės pirminiam sveikatos priežiūros centrui dėl viešojo pirkimo rezultatų. Pastarajame dalyvavo ir UAB „Statyk pats“.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

VTEK tyrimo metu S. Tamašauskienės nurodytos aplinkybės pasitvirtino. Iš savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos 2016 m. balandžio 26 d. posėdžio protokolo matyti, kad V. Kainovaitis dalyvavo UAB „Statyk pats“ pretenzijos svarstymo procedūrose. Duomenų apie tai, kad politikas būtų pareiškęs nusišalinimą, šiame dokumente nėra. Posėdžio protokole nurodyta, kad Antikorupcijos komisijos pirmininkė V. Kainovaitį perspėjusi, jog jis neturėtų dalyvauti posėdyje, tačiau į tai politikas nesureagavęs.

Susijęs: “Vladas Kainovaitis skundžiamas etikos sargams”

Šioje situacijoje politikui kilo tiesioginė ir akivaizdi interesų konflikto situacija. Jos V. Kainovaitis galėjo išvengti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo tvarka Šilutės rajono savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijoje pareikšdamas nusišalinimą ir nedalyvaudamas jokiose klausimų svarstymo procedūrose, susijusiose su UAB „Statyk pats“. Tačiau V. Kainovaitis to nepadarė.

www.vtek.lt inf.

2 skaitytojų komentarai
kaltas, 2016 rugpjūčio 25d., 13:475.20.107.167
jei su rankena, jai su dviem – tai oblius.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

CCCP karininkas 2016 rugpjūčio 25d., 19:3778.61.12.63

Tvarkos ir teisingumo projekto “Žmonių valdžia” atstovas. TT Sančio Pančio.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą