Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Investuotojo parinkimo peripetijas narplioja STT (papildyta)

Publikuota: 2016 rugpjūčio 24 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

STT ženklas.STT ženklas.

Papildomo darbo gali atsirasti ir Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybai.

Nors nuo Šilutės rajono savivaldybės tarybos neeilinio posėdžio, kuriame buvo pritarta UAB „Projestos projektai“ parengtai Šilutės autobusų stoties ir komercinės paskirties pastato bei autobusų parko pastato statybos koncepcijai, dar nepraėjo nė savaitė, tačiau jau sklando kalbos, kad investuotojo parinkimo peripetijas narplioja Specialiųjų tyrimų tarnyba (toliau – STT).

Į STT kreipėsi V. Laurinaitis (jo paties teigimu)

Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis tvirtina, kad jis pats kreipėsi į STT su prašymu įvertinti investuotojo atrankos ir joje dalyvavusių įmonių skaidrumą. Esą jam jau nusibodo klausytis visokių kaltinimų ir, jo žodžiais tariant, nepamatuotų pasisakymų (pavyzdžiui, būta kalbų, kad vienus investuotojus proteguoja vieni politikai, kitus – kiti – red. pastaba). Be to, anot mero, STT išvados jam reikalingos kaip argumentas, jeigu kam nors kiltų noras tarybos sprendimą apskųsti teismui. Todėl jis surinkęs visus su investuotojo parinkimu susijusius dokumentus – posėdžių protokolus ir kt. – ir šį pirmadienį išsiuntęs STT.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tačiau tarybos sekretorius Andrius Jurkus mums prasitarė, kad dar prieš tai savivaldybė sulaukė rašto iš STT, bet jo turinio neatskleidė.

V. Laurinaitis neneigia fakto, kad buvo gautas raštas iš STT. Tačiau ir savo teiginio, kad jis pats kreipėsi į STT, meras neišsižada. Esą jis iš pradžių neoficialiai pakalbėjo su STT pareigūnais, o po to jie raštu paprašė kreiptis oficialiai.

S. Tamašauskienė žada kreiptis į Vyriausybės atstovo tarnybą

Oficialaus kreipimosi dėl savivaldybės tarybos sprendimo parenkant investuotoją artimiausiu metu gali sulaukti ir LR Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba. Į ją žada kreiptis savivaldybės tarybos narė, Antikorupcijos komisijos pirmininkė Sandra Tamašauskienė.

Pastaroji dar praeitą ketvirtadienį įvykusiame neeiliniame posėdyje pasigedo tarybai pateiktų svarstyti sprendimų projektų antikorupcinio vertinimo, ir dėl šios priežasties tarybos konservatoriai nedalyvavo balsavime. Nors savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis tuomet teigė, kad antikorupcinis vertinimas nereikalingas, nes esą naujos autobusų stoties ir komercinės paskirties pastato bei autobusų parko statybos savivaldybei nieko nekainuos, tačiau S. Tamašauskienės toks paaiškinimas neįtikino. Jai ir toliau kyla įvairių klausimų. Pavyzdžiui, dėl žemės sklypo dabartinėje „Šilutės autobusų parko“ bendrovės teritorijoje, kuriame planuojama statyti naują prekybos centrą: ar jis nebus atiduotas investuotojui mainais už naują autobusų stotį ir autobusų parko iškėlimą į kitą vietą.

Nors meras ir tvirtina, kad minėtas žemės sklypas liks valstybei, o ją ir toliau patikėjimo teise valdys Šilutės rajono savivaldybė, tačiau S. Tamašauskienė nelinkusi juo aklai tikėti.

Ką pasakys STT?

Didelio pasitikėjimo meras nekelia ir mums, nes jau būta ne vieno atvejo, kai jo vieši (ir ne tik) pasisakymai kėlė abejonių. Todėl šįryt elektroniniu paštu kreipėmės į STT atstovę spaudai, kad patvirtintų arba paneigtų V. Laurinaičio teiginį, kad jis pats kreipėsi į STT, ir informuotų, kas konkrečiai sudomino šios tarnybos pareigūnus.

Baigiantis darbo dienai sulaukėme atsakymo. Iš jo sužinome, kad STT Klaipėdos valdyba dar rugpjūčio 12 d. gavo pranešimą (informacija apie pareiškėją ir pareiškimo turinį tretiesiems asmenims neteikiama) su informacija dėl Šilutės autobusų stoties statybos projektinio pasiūlymo. Pranešimas buvo išnagrinėtas, tačiau kokių nors duomenų ar faktinių aplinkybių apie nusikalstamas veikas nebuvo nustatyta.

Apie V. Laurinaičio kreipimąsi STT atstovė spaudai nutyli. Nieko daugiau apie tai nepavyko sužinoti ir susisiekus su ja telefonu.

Apie korupcijos atvejį (-us) praneškite Antikorupcijos komisijai el. paštu: antikorupcija@silute.lt.

14 skaitytojų komentarų
Bešališkas 2016 rugpjūčio 24d., 11:2882.135.141.127
Praktika įtakoti vienokį ar kitokį Šilutės rajono tarybos sprendimą nenauja. Gerai tai, kad naujoji antikorupcijos komisijos pirmininkė S.Tamašauskienė yra principinga. Patikrinimas – sveikas dalykas, ir jo bijoti nereikia.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 12

Atsakyti

Pasibėdavokim mieli komentatoriai 2016 rugpjūčio 24d., 14:1283.188.54.137
Sveiki gerbiamieji. O ar neatsitiks taip,kad benorint labai skaidriai,aiskiai ir saziningai, liksime durniaus vietoje kaip su estakada ? Juk jeigu gerai pagalvojus,tai ko gero net Maximos prekybos centras kazin ar teisetai isirioglino i miesto centra… Bet yra tas prekybos centras,ir gerai-bent jo deka Silute neatrodo galutinai mirusi.Tai ka ,mielieji, vilksime visus projektus,visus investuotojus i STT ir tikesimes projektu gausos bei greito ju igyvendimo? O gal mums truputi su galva negerai ?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 17 Thumb down 14

Atsakyti

no koments, in korpore 2016 rugpjūčio 24d., 17:205.20.107.167

komentatoriai Jums nemieli ir nesveiki negerbiami bliadavotojai.
“Juk jei gerai pagalvojus …” Jūsų galva: “yra tas prekybos centras,
ir gerai- bent jo deka Silute neatrodo galutinai mirusi.” Anaiptol.
Nuo tokio gausaus bei greito vartojimo Jūsų galvoj-vienos”šaibos”.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 9

Atsakyti

Bernardas 2016 rugpjūčio 24d., 14:5684.15.145.11
Tai išeitų, kad meras yra ,,gerų darbų stabdys”? :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 4

Atsakyti

O taip 2016 rugpjūčio 25d., 08:1588.119.138.11
Meras ne stabdys, bet baigęs kadenciją norėtų ilgai ir sočiai gyventi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 3

Atsakyti

Įdomu 2016 rugpjūčio 24d., 16:0885.206.150.66
Meras neoficialiai pakalbėjo su STT pareigūnais. Tikras melas…
Man įdomu, kuris iš šių investuotojų bendradarbiauja su teisėsauga? “Operacija su varovais”.
Nu va, visų kyšininkų ausys lenda.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 3

Atsakyti

Liezuvautoja 2016 rugpjūčio 24d., 18:1585.17.24.76
Man kazkaip nevyriska kai vietinis meras reaguoja i visokius dvaro pliatkus. Siuo savo zingsniu atskleidzia savivaldybes darbo specifika ir atmosfera

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 4

Atsakyti

Bern. 2016 rugpjūčio 24d., 19:2278.61.57.176
Tai dabar tūlas pasibėdavoti nusprendęs komentatorius (ar tarybos narys :) ) mano, jog Šilutės gyvybingumą palaiko Maxima miesto centre? Bet spaudoje rašė, jog pastačius naują Maximą su autobusų stotimi, parduotuvė iš miesto centro bus iškelta. Išeitų ir Šilutės gyvybė užges? – Niekai kažin kokie, tikrai su galvom kažin kas negerai, ponai prisiekusieji.
Susidėliokite savo mintis. Jei norite pasakyti, kad ne visi lygūs prieš įstatymą – tai taip ir sakykite. Tik būtų gerai, kad ir sąrašą pridėtumėte, kuriems įstatymas negalioja… Nors ir taip aišku…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 5

Atsakyti

viena aišku 2016 rugpjūčio 24d., 20:2884.15.190.54
kuris duos daugiau – tas ir laimės . Tai šendieninė Šilutės realybė – tai TT ir socdemų koalicijos pasekmė

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 3

Atsakyti

Anal-itikas 2016 rugpjūčio 25d., 03:1878.61.120.129
Prekybos centrams miesto centre ne vieta. Aikštelės automobiliams kaip ir nėra. Suki,suki ratus kol randi vietą automobiliui. Nebent daug yra tų, kurie mėgsta automobilio dūmus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Pasibėdavokim mieli komentatoriai 2016 rugpjūčio 25d., 07:1583.188.54.137
Beje,o kas buvo meras,kai atejo Maxima i Silutes centra?
O siaip savivaldybeje dabar,kaip vaiku darzelyje:
-O,as tave paskundziau.
-Na ir kas,as tave paskundziau dar anksciau,kai tu manes dar net nebuvai paskundes!
ir tt.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 1

Atsakyti

:( 2016 rugpjūčio 25d., 09:1784.15.145.11
Įpatinga skuba prieš rinkimus. Kaip nesusieti šių dviejų faktų?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 2

Atsakyti

Reikia tik perskaityti 2016 rugpjūčio 25d., 15:1384.15.145.11

LIETUVOS RESPUBLIKOS
KORUPCIJOS PREVENCIJOS
ĮSTATYMAS

8 straipsnis. Teisės aktų ar jų projektų antikorupcinis vertinimas
1. Teisės akto projekto rengėjas atlieka teisės akto projekto antikorupcinį vertinimą, jeigu rengiamame teisės akte numatoma reguliuoti visuomeninius santykius, susijusius su:
1) valstybės ar savivaldybių turto patikėjimo teisės perleidimu, valstybės ar savivaldybių turto nuosavybės ar valdymo teisės perleidimu privatiems asmenims;
2) valstybės ar savivaldybių biudžetų pajamų ar išlaidų didinimu ar mažinimu dėl valstybės ar savivaldybių funkcijų vykdymo perdavimo valstybės ar savivaldybių įmonėms, viešosioms įstaigoms ar privatiems asmenims;
3) subsidijų, dotacijų, kompensacijų, rentų, pašalpų, premijų ir kitų išmokų mokėjimu iš valstybės ar savivaldybių biudžetų;
4) Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos teikimu;
5) prekių ar paslaugų viešaisiais pirkimais ar koncesijos suteikimu;
6) pilietybės teikimu išimties tvarka;
7) konkursų eiti asmens, dirbančio valstybinėje tarnyboje, pareigas organizavimu, reputacijos, kvalifikacijos, atestacijos ir rotacijos reikalavimų asmenims, dirbantiems valstybinėje tarnyboje, nustatymu, panaikinimu ar pakeitimu;
8) asmenų ar daiktų registravimu viešuose registruose;
9) vertybinių popierių, dokumentų blankų, banderolių, oficialių žymėjimo ženklų technologinės apsaugos priemonių nustatymu, leidyba bei technologinės apsaugos lygiui ir grupei priskirtų vertybinių popierių, dokumentų blankų, banderolių, oficialių žymėjimo ženklų gamyba;
10) išimtų iš apyvartos ar ribotai esančių apyvartoje daiktų gamyba, laikymu ir prekyba;
11) prekių ar paslaugų, teikiamų pagal viešąsias sutartis, teikimu;
12) produktų saugos reikalavimų nustatymu, panaikinimu ar pakeitimu;
13) licencijuojamos ūkinės komercinės veiklos ar ūkinės komercinės veiklos, kuriai vykdyti reikalingas valstybės ar savivaldybės institucijų leidimas, subjektų kvalifikacijos ir dalykinės reputacijos reikalavimų nustatymu, panaikinimu ar pakeitimu;
14) akcizais apmokestinamų prekių gamyba, saugojimu, naudojimu, įsigijimu ir prekyba;
15) teisės pažeidimų tyrimu, atsakomybės už teisės pažeidimus sąlygomis;
16) žemėtvarka, teritorijų planavimu, statyba;
17) farmacija ir medicina;
18) kitais atvejais, jeigu, teisės akto projekto rengėjo nuomone, rengiamu teisės aktu numatomas teisinis reguliavimas gali paveikti korupcijos mastą.
2. Galiojančių teisės aktų ir jų projektų, kuriais numatoma reguliuoti visuomeninius santykius, nurodytus šio straipsnio 1 dalyje, antikorupcinį vertinimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba savo iniciatyva arba Respublikos Prezidento, Seimo Pirmininko, Ministro Pirmininko, Seimo komiteto, komisijos, frakcijos teikimu.
3. Atliekant teisės aktų ar jų projektų antikorupcinį vertinimą, gali būti pasitelktos valstybės institucijos ir (ar) mokslo įstaigos.
4. Teisės aktų ar jų projektų antikorupcinis vertinimas (antikorupcinio vertinimo išvada) pateikiamas teisės aktą priėmusiai, jų priėmimą inicijavusiai valstybės ar savivaldybės institucijai arba teisės akto projekto rengėjui, kurie sprendžia, ar tikslinga juos tobulinti.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Anevas 2016 rugpjūčio 25d., 17:1678.61.117.233

Kam įstatymas,kam popieriai….nekreipia kiti dėmesio

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą