Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Fortūna vis dar Laužiko pusėje

Publikuota: 2014 sausio 08 Kategorija: Aktualijos, Nuo'monės

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šviesiau pamario žemėje tikrai netapo.

Šilutės rajono savivaldybės mero Šarūno Laužiko pasirinkta taktika slėptis už moters iš Komunikacijos skyriaus pečių duoda pirmųjų karčių vaisių: uždavęs paprastą klausimą, reikalaujantį trumpo ir aiškaus atsakymo, gauni ilgiausią „klausimo esmę atitinkantį Mero atsakymą Tarybos nariui E. Vitkauskui“. Ne gana to, ta moteris iš Komunikacijos skyriaus dar pasistengia įtikinti, kad į tavo klausimą buvo atsakyta. Būtent taip teigti mane verčia pastarųjų dienų patirtis bendraujant su meru per tą moterį iš Komunikacijos skyriaus.

Apie tai, kaip Š. Laužikas atsitvėrė gyva siena, su kuria man pačiam teko susidurti šį pirmadienį, kai nusprendžiau užduoti jam kelis klausimus, susijusius su jam skirta finansine parama iš ES fondų privačiai prieplaukai Ventėje modernizuoti, rašiau vakar str. „Valdžios kritikai Šilutės savivaldybėje nepageidaujami“. Dabar noriu papasakoti, kaip man sekėsi išgauti atsakymą į klausimą: ar Šarūnas Laužikas jau nutraukė individualią veiklą? Jeigu taip – nuo kada? Jeigu ne – kodėl?

Taigi, vakar, praėjus beveik parai nuo to laiko, kai išsiunčiau savo klausimą tai moteriai iš Komunikacijos skyriaus, gavau, anot jos, mano klausimo esmę atitinkantį mero atsakymą… Tarybos nariui E. Vitkauskui (spausti nuotrauką dešinėje). Bet man toks atsakymas netiko, todėl dar kartą paprašiau konkretaus atsakymo. Į šį mano prašymą buvo atsakyta taip: „Jums buvo išsiųstas Mero atsakymas, todėl papildomai pakomentuoti neturime ką“. Bet aš neatstojau ir trečią kartą paprašiau atsakyti man konkrečiai: ar Šarūnas Laužikas jau nutraukė individualią veiklą? Jeigu taip – nuo kada? Jeigu ne – kodėl? Ir dar paprašiau mero nežlugdyti interviu. Baigiantis darbo dienai buvau apdovanotas atsakymu: „Į Jūsų pateiktą klausimą buvo atsakyta“. Ir taškas.

Nors mano interviu su meru buvo sužlugdytas, tačiau bendraujant su juo per tą moterį iš Komunikacijos skyriaus iškilo kitas klausimas: jeigu Š. Laužikas jaučiasi švarus, kaip bandoma įtikinti man atsiųstame klausimo esmę atitinkančiame mero atsakyme Tarybos nariui E. Vitkauskui, kokio velnio vaizduoti nekaltą mergelę: labai noriu, bet bijau to, ką pasakys mama? Juolab kad, kaip man pačiam šiandien pavyko išsiaiškinti – bent jau taip teigia VšĮ „Pasienio žuvys“ projekto vadovas Egidijus Narevičius ir žmonės iš Nacionalinės mokėjimo agentūros, – jam – Š. Laužikui – tas verslo liudijimas visiškai nebereikalingas. Esą, kadangi Š. Laužikas ruošiasi įgyvendinti ne pelno projektą, o nori modernizuoti ir pagerinti viešąją infrastruktūrą (taip dabar vadinama privati prieplauka Ventėje), jam nebūtina toliau vykdyti individualios veiklos, jis teturėsiąs įsipareigoti 5 metus saugoti ir prižiūrėti už ES fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto tūkstančius sukurtą turtą.

Tačiau savo žodžio dar netarė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, į kurią dar gruodžio mėnesį kreipėsi Tarybos narių grupė. Tarybos nariai, be kita ko, prašo komisijos išaiškinti, ar Š. Laužikas nepažeidė vietos savivaldos įstatymo 19 str. 9 p. (jis cituojamas Š. Laužiko atsakyme E. Vitkauskui), nenutraukdamas individualios veiklos iš karto po to, kai buvo išrinktas meru.

Beje, šiandien ryte Š. Laužikas dar nebuvo pasirašęs sutarties su VšĮ „Pasienio žuvys“ dėl jo projekto finansavimo Europos žuvininkystės fondo (iš jo skirta 298 189,50 Lt) ir Lietuvos valstybės biudžeto (99 396,50 Lt) lėšomis. Anot, VšĮ „Pasienio žuvys“ projekto vadovo E. Narevičiaus, Š. Laužikas tam turi dar pakankamai daug laiko.

Baigdamas norių atsakyti į Sauliaus Stankevičiaus klausimą, kurį šis Tarybos narys uždavė Šilutės žiniasklaidos atstovams per spaudos konferenciją praeitų metų gruodžio 17 d. (žiūrėti str. „Kur keturi stos…“): šviesiau tai jau tikrai netapo.

Orestas Lidžius

Susijęs: “Patvirtinta: Šilutės merui šypsosi sėkmė”

13 skaitytojų komentarų
Įdomu ne tik tarybos nariui 2014 sausio 8d., 13:4178.61.27.149
Mero veikla apgyvendimo paslaugoms pagal verslo liudijimą kuriai kategorijai priskirti -mokslinei, pedagoginei ar kūrybinei veiklai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 8

Atsakyti

Šilutiškis 2014 sausio 8d., 14:3978.59.99.71
o tas jo verslas ne at zmonos?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 0

Atsakyti

Kindziulis 2014 sausio 8d., 15:0378.61.27.149
Žmonos verslas yra šeimyninis “Ventaine’ oficialus apgyvendinimo maitinimo paslaugom UABas, o čia asmeninis pagal verslo liudijimą, prieplaukai ir ne tik atplauti, negi nesupranti šilutiški.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 6

Atsakyti

silutiske 2014 sausio 8d., 14:495.20.114.73

ar tu, Orestai, baigsi kaip mažvaikis verkšlenti? jau šlykštu darosi….

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 31

Atsakyti

Ne, 2014 sausio 8d., 15:1878.61.35.108
silutiske, šleikštulį kelia ne Oresto profesionalus darbas -visuomenę laiku ir išsamiai informuoti apie valdžios veiksmus( kuriais ji ignoruoja rinkėjų teisę žinoti apie savo interesus), bet tamstos vieši pagraudenimai dėl tų veiksmų viešinimo.
Mažai orumo – daug padlaižystės.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 15

Atsakyti

stebetojas 2014 sausio 8d., 17:00188.69.195.209
Joooooo, žmonių naglumui nėra ribų, jei jų nemato kontroliuojančios tokią veiklą tarnybos

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 11

Atsakyti

Silutiske 2014 sausio 9d., 07:5578.61.113.188
norejo geriau, o isejo kaip visada ;D (cia apie rasta)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

kaimynas 2014 sausio 9d., 17:0578.61.166.84

Pabandyk Orestai ką nors naudingo ir apčiuopiamo liaudies labui įgyvendinti, o ne tik apsiseilėjus su fotoaparatu ant kaklo po miestą trintis ir visus aplinkui kritikuoti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 16

Atsakyti

tara 2014 sausio 9d., 18:4878.61.84.129
ir šilutiškei ir kaimynui…
O jūs pabandykite blaiviai įvertinti “restoraninę” dabartinęrajono valdžią….tikrai litro neužteks…
be pagiežos…..ne Orestas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 8

Atsakyti

Vytas 2014 sausio 9d., 21:2678.61.116.40

tai gal ta moteris turi vardą pavardę juk viešas asmuo yra, iš kur pas rašytoją tiek arogancijos ir pagiežos, teisingai meras elgiasi viena kartą pastatydamas į vietą rašytoją.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 11

Atsakyti

rinkėja 2014 sausio 9d., 22:1878.61.35.108
žurnalistus “į vietą” statyti mėgstančių veikėjų buvimo valdžioje etapai paprastai ilgai netrunka. Paprastai ateina brisiaus galas , visada- su nutįsusia seile prie išsemto lovio. Net Valinskas buvo “pašolvonintas:… Nes viešosios informacijos rengėjo darbo svarbos nemokėjo ir nenorėjo pripažinti.Vytai, kaimyne, visuomenei labiau naudingo ir labiau apčiuopiamo darbo (būtinai -naudojant vaizdo kamerą ) nėra ir negali būti.Nes tik žurnalistai (be tavo ir panašių dundukų) pagalbos demaskuoja tranus, kurie tunka mūsų visų gėriu. Juos į valdžią renka tokie pritūpėliai kaimynai vytai ir silutiskes, nerandantys kitos vietos, kaip tik po pono padu.
O Orestas – už šviesią ir švarią visuomenę. Spjaudyk nespjaudęs, nesupurvinsi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 6

Atsakyti

... 2014 sausio 10d., 20:5278.61.166.152

užtat fortūna ne Lidžiaus rašyme… Gėda. Nukvako senis ir trainiojas po miestą aukų ieškodamas…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 8

Atsakyti

daugtaškiui 2014 sausio 11d., 15:0478.61.35.108
Fortūna Oresui Lidžiui garbingo žmogaus vardą jau pelnė. O kiaulės akis turintiems ir prie lovio lapnojantiems (iki ausys nulinksta) nuo žurnalisto taiklios plunksnos(ar objektyvo) – geriau lįsti po lapais. Arba vaidinti, kaip nukvakusiam vilkui ėriuko kailyje, vargšelę auką. Aū, iki rinkimų – tik metai. Persekiojamieji pasipinigautojai, drebėkit .Alkani jūsų, sočiųjų, gal jau nepagailės…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą