Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Politinės giljotinos akivaizdoje

Publikuota: 2013 kovo 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

J. Ažukaitienė: 'Savo sveikatos daugiau tikrai neaukosiu'... (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)J. Ažukaitienė: 'Savo sveikatos daugiau tikrai neaukosiu'... (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Dėl pašlijusios sveikatos laikinai nedirbanti Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) vyriausioji gydytoja Jadvyga Ažukaitienė teigia dar negalvojusi, kaip elgtųsi, jeigu jos vadovaujamos viešosios įstaigos steigėja Šilutės rajono savivaldybės taryba vis dėlto nuspręstų atleisti ją iš pareigų.

Šilutės r. savivaldybės tarybos komitetuose vis garsiau kalbama, kad J. Ažukaitienė turėtų sulaukti tam tikro įvertinimo dėl žlugusiame Ūkio banke prarastų Šilutės PSPC milijonų. Radosi netgi pasiūlymas – iš pradžių Kontrolės, o paskui ir Ekonomikos ir finansų komitete – Taryboje nepritarti Šilutės PSPC metinei veiklos ataskaitai.

Pagrindiniai politikų argumentai, kodėl J. Ažukaitienę reikėtų taip nubausti, – vis tie patys: neklausė niekieno patarimų nekaupti pinigų banke, bet geriau investuoti PSPC personalo darbo ir pacientų aptarnavimo sąlygoms pagerinti; rizikavo didžiąją dalį įstaigos pinigų laikydama viename banke…

Pastarosios iniciatyvos šalininkų kol kas nėra daug. Tačiau tarp jų yra Tarybos narių ir iš valdančiosios daugumos. Todėl kas žino, kuo tai baigsis. Juolab kad Tarybos posėdis numatytas kitą ketvirtadienį – į valias laiko politikams susitarti dėl vienokio ar kitokio sprendimo.

Beje, Taryboje yra manančių, kad J. Ažukaitienei derėtų pačiai pasitraukti iš PSPC vadovo pareigų.

Pati J. Ažukaitienė teigia dar negalvojusi apie savo išlikimą darbe. Tačiau, sako, savo sveikatos daugiau tikrai nebeaukosianti…

Susiję str.: “„Buratino nuotykis“ Šilutės PSPC atsirūgo milijoniniu nuostoliu”,
“Šilutės PSPC vadovė neatlaikė įtampos(?)”,
“Šilutės PSPC: įtampa auga”

5 skaitytojų komentarai
Gėda. 2013 kovo 21d., 17:3978.61.21.28
Eilėje pirmuoju atsistatydinti i ar būti atstatydintam reikėtų stoti dabartiniam mero pabaduotojui Š.Laužikui. Ačių jam už snorą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 6

Atsakyti

Anevas 2013 kovo 21d., 19:4578.61.237.27
Gerai,kad nepritaria Kontrolės ir Ekonomikos ir finansų komitetai PSPC metinei veiklai,vadovė ar kažkas turi atsakyti,čia mokesčių mokėtojų pinigai prarasti.Ne kokia 20lt,kur duonos ir dešros galima nupirkti.Ko visi nepatenkinti?medikai,kad trūksta lėšų?Sergantys,kad paslaugos blogos?Šypsokimės,gal palengvės…Šilutės Policijos komisariatui PSPC pinigus butu pervedus jei per daug turi,tai tarnybai lėšų tikrai trūksta,per visą spaudą respublikine kalbama…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 7

Atsakyti

Nu Juo 2013 kovo 21d., 19:5278.61.57.176
Nu a prie ko čia dabar tai?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Atsakyti

šilutiškė 2013 kovo 22d., 09:2285.206.54.107
Pirmiausiai žmogaus sveikata ir aš linkiu p.Jadvygai kuo greičiau pasveikti . Mano manymu, pirmiausia ji yra medikė ne ekonomistė ir ne buchalterė ,todėl tą sritį turėjo kažkas ar daugiau kontroliuoti ar patarti ,o tai ir yra tam stebėtojų tarybos ,tai ką veikė ir už ką atsako steigėjo deleguoti atstovai toje įstaigoje . Buvo apgauta ne ji viena , o didelė dalis Lietuvos gyventojų ,žiūrėkit, kiek mūsų didieji valstybės žmonės po 100 mln prarado ,o ten tai Vyriausybė buvo šalia ,o čia ji trapi moteris ,kuri stengėsi atlikti sąžiningai darbą ir pasitikėjo banku ,kuris skaičiavo didesnes palūkanas . Aš manau už tokią nesavanaudišką klaidą nereikėtų žmogaus žlugdyti ,aišku jai bus pamoka ir manau ,kad tą pasitikėjimą ji pateisns vėlsniame darbe.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 8

Atsakyti

Rinkėja 2013 kovo 22d., 10:5378.61.35.108
Nesavanaudiška klaida – prapuldyti du milijonus gydymo įstaigos litų? Kai pacientai vos sukrapšto paskutinius skatikus tvarsliavai, vaistams? Bet kaip, kokiu būdu Ažukaitienė padarė karjerą ir iškopė iki kolektyvo vadovės posto, jei nieko neraukia apie finansų valdymą? Atsakymas aiškus – Ažukaitienę į šiltą kėdę pasodino partija (Liberalsąjūdis). Atsilygindama už gautą(ne pagal nuopelnus) postą, Ažukaitienė kupiną pinigų įstaigos sąskaitą laikė braškančiame Ūkio banke iki pat jo griūties. Nes jo stebėtojų tarybos pirmininkė buvo tampriai susieta su šia partija. Jos vedlio, buvusio Susisiekimo ministro E.Masiulio patarėjo žmona buvo įtakingiausias asmuo banke, stebėtojų tarybos vadovė. Įtariu, kad toks partinis nurodymas buvo- liberalsąjūdiečių vadovaujamų įstaigų pinigus krauti į banką, už kurio veiklą atsakinga partijos lyderio E.Masiulio patarėjo sutuoktinė. Partinis biznelis, ir tiek. Tad Ažukaitinė privalo atsakyti partine karjera. Atsistatydinimu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą