Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės politikų užmojai didėja

Publikuota: 2012 birželio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Saulėlydis Šilutės mažųjų laivų uoste. (Liudo Mockaus nuotr.)Saulėlydis Šilutės mažųjų laivų uoste. (Liudo Mockaus nuotr.)

Keturi iš penkių ketvirtadienio posėdyje dalyvavusių Šilutės r. savivaldybės tarybos Teritorijų ir kaimo reikalų komiteto narių nusprendė, kad į kurortinės teritorijos statuso siekiančių rajono gyvenviečių sąrašą būtų neprošal įtraukti ir Šilutės miestą.

Tokį pasiūlymą iškėlė komiteto narys liberalsąjūdietis Jonas Purlys, manydamas, kad Rusnės ir Kintų miesteliai bei Ventės gyvenvietė be Šilutės miesto gali neatitikti kurortinėms teritorijoms keliamų infrastruktūros, saugumo ir kitų reikalavimų.

Rajono vyriausiasis architektas Edmundas Benetis priminė politikams, kad, vadovaujantis Šilutės r. savivaldybės bendruoju planu, kurortinės terirorijos statuso būtų galima siekti visam rajonui. Tačiau, anot jo, per plačiai užsimoti neverta. Juolab kad kiekviena papildoma gyvenvietė ar miestas, šiuo atveju Šilutė, „stipriai išaugintų kaštus“. Mat šio statuso siekiančioms teritorijoms reikalingos ne tik tam tikros klimatinės sąlygos, infrastruktūra ir paslaugos, bet ir nepigiai kainuojantys specialieji teritorijų planavimo bei kitokie dokumentai. Todėl, E. Benečio manymu, pradžiai derėtų apsiriboti tomis trimis gyvenvietėmis.

Architekto nuomonę palaikė vos prieš dieną į visuomeninius mero pavaduotojus paskirtas Šarūnas Laužikas.

Tačiau į judviejų perspėjimą teįsiklausė konservatorė Birutė Kleinaitė. Kiti keturi komiteto nariai – „darbietis“ Darijus Pundžius, socdemas Antanas Kubaitis, liberalcentristas Vytautas Laurinaitis ir jau minėtasis J. Purlys – balsavo už tai, kad į Tarybos sprendimo projektą „Dėl kurortinės teritorijos statuso Šilutės rajono gyvenamosioms vietovėms suteikimo inicijavimo“ greta Rusnės, Kintų ir Ventės būtų įrašytas ir Šilutės miestas.

Kurortinės teritorijos statusas sudarytų prielaidas ir sąlygas plėtoti tose gyvenamosiose vietovėse turizmo paslaugas bei viešąją turizmo infrastruktūrą, planuoti (rezervuoti) tikslinio naudojimo teritorijas rekreacinės infrastruktūros objektams statyti ir kita.

Tačiau tą statusą pirma reikia gauti. O tai, anot E. Benečio, nėra taip paprasta.

„Dabar Taryba balsuodama tik pareikš savo politinę valią. Po to savivaldybei teks pakrapštyti kišenę įvairiems planams ir kitiems dokumentams, o bendruomenės turės gerai pagalvoti, kaip įvykdyti kurortinėms teritorijoms keliamus reikalavimus, – teigė rajono vyriausiasis architektas. – Tai ilgas procesas…“

Eilinis Tarybos posėdis, kuriame, be kita ko, bus svarstoma ir dėl Rusnės seniūnijos bendruomenės „Rusnės sala“ dar žiemą iškeltos iniciatyvos siekti kurortinės teritorijos statuso planuojamas kitą ketvirtadienį, birželio 28 d.

Šiuo metu Lietuvoje yra keturios kurortinės teritorijos – tai Zarasai, Trakai, Anykščiai, Ignalinos miestas su Palūšės ir Strigailiškio kaimų dalimis – ir tiek pat kurortų – Birštonas, Druskininkai, Neringa ir Palanga.

Susiję str.:“Kurortinės teritorijos pamaryje idėja įgauna pagreitį”

Ne į temą

Repeticija…

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
Ne į temą… 2012 birželio 21d., 16:0881.7.78.91

Šiaip Oresto fantazijai nėra ribų, bet o jeigu…
O jegu tai nesurežisuota…
O jeigu siandie daryta…
O jeigu po komiteto posėdžio beidamas tai padarė…
O kas tada?

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą