Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Penktadaliu pabrangusius Šilutės šilumos įmonės dūmus sklaido rajono tarybos opozicija

Publikuota: 2011 lapkričio 14 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Opozicijai atstovaujančių politikų trejetas – (iš kairės) A. Vanagas, A. Gečas ir A. Jakas - dėl 'Šilutės šilumos tinklų' bendrovei žalingo biokuro pirkimo kaltina rajono valdančiąją koaliciją. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Opozicijai atstovaujančių politikų trejetas – (iš kairės) A. Vanagas, A. Gečas ir A. Jakas - dėl 'Šilutės šilumos tinklų' bendrovei žalingo biokuro pirkimo kaltina rajono valdančiąją koaliciją. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

„Šilutės ETA Žiniose“ paviešinta informacija apie UAB „Šilutės šilumos tinklai“ rugsėjo mėnesį įvykusį viešąjį biokuro pirkimą, dėl kurio ši Šilutės r. savivaldybei pavaldi įmonė per metus gali patirti per 900 tūkst. litų papildomų išlaidų, sulaukė rajono tarybos opozicijos dėmesio.

Šilutės r. savivaldybės tarybos opozicijai atstovaujančių politikų trejetas – opozicijos lyderis liberalcentristas Algirdas Gečas, socialdemokratas Alfonsas Vanagas ir naujos vietos Lietuvos politikos padangėje kūrimo sau rūpesčiais šiuo metu gyvenantis liberalcentristų frakcijos narys Arvydas Jakas – pirmadienį savivaldybėje surengė spaudos konferenciją, kurioje dėl „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovei žalingo biokuro pirkimo apkaltino rajono valdančiąją koaliciją.

Opozicija įsitikinusi, kad „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovės stebėtojų taryba, vadovaujama rajono mero pavaduotojo Vaido Pavilonio, nepadarė nieko, kad biokuro pirkimo kaina būtų nedidesnė už vidutinę Lietuvos rinkoje.

„Mums neaišku, kodėl stebėtojų taryba nesiūlė UAB „Šilutės šilumos tinklai“ vadovybei biokuro pirkimo konkursą skelbti anksčiau. Taip buvo praleista proga gauti daugiau pasiūlymų pirkti biokurą mažesne kaina. Ši aplinkybė kelia įvairių prielaidų, žinant, kad bendrovė šildymui reikalingą mazutą perka pavasarį, kai jo kaina yra mažesnė“, – teigė opozicijos lyderis A. Gečas.

Tarybos opozicija tvirtina, kad „Šilutės šilumos tinklų“ įmonė dėl 900 tūkst. litų papildomų išlaidų biokurui turės atsisakyti dalies planuotų investicijų ir ieškoti kitų taupymo šaltinių. Esą todėl gali tekti didinti gyventojams tiekiamos šilumos kainą.

„Mums tenka tik priminti, kad bendrovės stebėtojų taryba buvo sudaryta tik iš savivaldybės tarybos daugumos atstovų, kurie ir prisiėmė visą atsakomybę už bendrovės veiklos priežiūrą, – pabrėžė A. Gečas. – Mes kviečiame Šilutės rajono merą Virgilijų Pozingį atsakingai įvertinti UAB „Šilutės šilumos tinklai“ susidariusią padėtį, stebėtojų tarybos veiksmus ir savo išvadas raštu pateikti artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje“.

Daugiau apie viešąjį biokuro pirkimą str. „Tie paslaptingi viešieji pirkimai“.

11 skaitytojų komentarų
Benas 2011 lapkričio 14d., 18:2878.61.198.210
Stebėtojų taryba, vadovaujama rajono mero pavaduotojo Vaido Pavilonio, stebejo ir nieko nedare, kad butu nupirkta pigesnio biokuro, ir kad silutiskiams netektu daugiau moketi uz sildyma.
Kam mums tokia valdzia, jei del jos “darbu” zmonems tik blogiau.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 45 Thumb down 3

Atsakyti

Benui 2011 lapkričio 14d., 19:2684.15.184.29
Visoje Lietuvoje šildymo kaina brangsta, pas mus nedaug, bet atpigo. O kad kažkam pabrango dūmai tai jie lai pyksta. Taigi Benai dūmai matyt ir tau pabrango,bet šildymas tai NE.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 19 Thumb down 17

Atsakyti

laima 2011 lapkričio 14d., 19:3878.61.76.156

Kažžkoks briedas, kaip galima skelbti konkursa pavasarį jeigu terminas tik įpusėjęs? Direktorius gudrauja. Situacija aiški straipsnyje ,,Tie paslaptingi viešieji pirkimai.”

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 11

Atsakyti

Anevas 2011 lapkričio 14d., 20:4878.61.237.27
Gal be reikalo opozicija puola ant ,,Šilutės šilumos tinklų”stebėtojų tarybos vadovo mero pavaduotojo,iš kur jis gali žinot,kad pavasari kuras pigesnis jei Komskis nepasakė?jis pats nežino nei kaip balsuot savivaldybėje,užsipuola visi su ,niekais,bet kaip gražiai mero pavaduotojas apie Ispanija kalba per Šilutės tv,iškart kambary šilčiau…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 39 Thumb down 2

Atsakyti

ex 2011 lapkričio 14d., 21:5488.216.82.213

Kodėl pastoviai rašoma netiesa? Šilumos kaina gi nedidėja dėl to, kad buvo brangiau nupirktas biokuras, apie tai jau buvo rašyta.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 16

Atsakyti

Kastytis 2011 lapkričio 15d., 06:2685.206.87.61
Todel ir esi ex, kad nieko nesupranti ir gini valdanciuosius ir silumos tinklus.Siluma nedideja ,todel kad siltas ruduo.Viskas taip paprasta :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 0

Atsakyti

Ane 2011 lapkričio 14d., 22:1178.61.68.164
Patikrinkite kiek mero pavaduotojas po rinkimu ikure imoniu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 1

Atsakyti

Anevas 2011 lapkričio 14d., 23:2278.61.237.27
Paprašykite Komskis patikrins kiek mero pavaduotojas po rinkimu įkūrė imonių,čia jo darbas seime tikrint,mes už ji balsavom,man atrodo,kad nei vienos neikūrė,reikia turėt fantazijos…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 4

Atsakyti

opozicijai 2011 lapkričio 15d., 09:3388.118.204.12

gan apgailėtinas žingsnis iš opozicijos pusės – gyventojams šiluma nebrangs (ar bent jau brangs mažiau nei “rinkoje”), šilumos sezonui pilnai pasiruošta ir viskas tvarkoje, tačiau panašu, kad kažkieno asmeninių interesų nepaisoma, todėl ir užsipuolami nauji tarybos nariai, kurie nori iš tiesų dirbti ir daryti tai, kad Šilutėje būtų geriau visiems, o ne jiems patiems. Prisikabinti galima prie bet ko – būtų gerb. V. Pavilonis ir stebėtojų taryba paskelbę konkursą anksčiau, būtų opozicija rėkusi “kodėl konkursas paskelbtas taip anksti, gal vėliau būtų atėję daugiau įmonių” ir panašiai. Suprantu, sunku tokiems “vilkams” būti kuo toliau, tuo labiau nuo valdžios nustumiamiems, bet tikiu, kad žmonės mato, kas jiems, o ne sau dirba ir teks šitiems veikėjams pratintis prie dabartinės situacijos. O šitokie pareiškimai tik parodo opozicijos beviltiškumą – jei tik prie tokių niekų prisikabinti tesugeba per pusmetį, tai, matyt, valdantieji Šilutėje iš tiesų gerai dirba

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 35

Atsakyti

gyventojas 2011 lapkričio 15d., 10:00195.182.74.143

Laba diena, man taip pat kilo klausimas kodel įmonės direktorius atostogas pradeda kai vykdomi kuro pirkimai . Norisi atsakyti sau ,kai viską ,,teisingai ‘’sudėlioji palieki kažkam užbaigti, gal ir vėl praslys , juk taip buvo iki šiol.Ir vel klausimas-tai kas vadovauja šilumos ukiui, jei turi būti stebimi darbai , pirkimai. Kas gauna atlyginimą?Koks Šepučio vaidmuo?Ar jis tikrai kompetentingas?
Na , o mūsų gražuolis Arvydas Jakas ir iš kur tas rūpestis mėstelėnais ar tik dabar atsirado kai pačio namelis pelija . O ne, ne tai rinkimai rinkimai. …Ir gali pagalvoti koks tai rūpestingumas.Tik manau, kad smegenų nepapudrinsi man, netikiu TAVIMI.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 35

Atsakyti

Stebėtojas 2011 lapkričio 15d., 13:3288.119.253.187
Neplakit Povilonio, jo darbas yra tiksliai vikdyti Komskio nurodymus. Iki Komskio globos, Šilutėje apie jį žinojo tik šeimos nariai ir gal dar keli žmonės kurie važiuodami į Kintų tvenkinius žvejoti pirkdavo čipsus iš kioskelio, kuriame jis dirbo. Tačiau, per rinkimus rajone tapo populiaresnis už visus politikus. Įdomu kieno tai nuopelnas, ir kokią charizmą reikia turėti, kad rajonas per pusmetį tave taip pmiltų?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 41 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą